A királynő után Vilmos herceg is megszólalt: így reagált Harry és Meghan vádjaira
Vilmos hercegnek egy riporter tett fel két kérdést Harry és Meghan botrányos interjújával kapcsolatban.

vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné óriási lavinát indított el a botrányos interjújukkal, amit március 7-én mutatott be a CBS csatorna. Sussex hercege és hercegnéje számos kellemetlen dologról rántotta le a leplet Oprah Winfrey-nek. Volt szó arról, hogy Meghan lelkileg már annyira összetört a sok gyalázkodó és rasszista cikk miatt, hogy véget akart vetni az életének, még segítséget is kért a palotában, de állítása szerint ezt nem kapta meg.

Harry kapcsolata az apjával nagyon megromlott a visszavonulásuk bejelentése után, de a bátyjával, Vilmos herceggel sincs jó viszonya, szerinte mind a ketten csapdában élnek, és sosem fognak megmenekülni a királyi család rendszerétől. A sajtóban a legnagyobb felháborodást azonban az keltette, hogy az egyik családtagot rasszizmussal vádolták meg, ugyanis az illető aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Archie-nak mennyire lesz sötét a bőrszíne. Ezt a privát beszélgetést Harry kínosnak és sokkolónak írta le, de a családtag nevét nem árulta el, azt azonban másnap Oprah nyilvánosságra hozta a herceg engedélyével, hogy nem Erzsébet királynő vagy Fülöp herceg tett rasszista megjegyzést.

Vilmos herceg így reagált Harry és Meghan vádjaira

A botrányos interjú óta már több nap eltelt, de még mindig téma az újságokban, ráadásul mindenki kíváncsi a családtagok reakciójára is. Csütörtök délelőtt Vilmos herceg és Katalin hercegné a School 2 nevű londoni iskolát látogatták meg, hogy népszerűsítsék a gyerekek mentális és lelki egészségéért létrejött programot. A helyszínre több fotós és riporter is érkezett, így várható volt, hogy valaki feltesz nekik kérdéseket az interjúval kapcsolatban.

Vilmos és Katalin ma egy londoni iskolát látogattak meg.
Vilmos és Katalin ma egy londoni iskolát látogattak meg.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Inzamam Rashid, a Sky News riportere megkérdezte Vilmostól, hogy beszélt-e már az öccsével az interjú megjelenése óta, így válaszolt erre Cambrdige hercege.

- Egyelőre még nem beszéltem vele, de mindenképp fogok - válaszolta.

Ezután a riporter egy sokkal merészebb kérdést tett fel, arra volt kíváncsi, hogy a királyi család tényleg rasszista-e.

- Mi nem vagyunk egy rasszista család, ez egyértelmű! - zárta rövidre a beszélgetést.

harry-meghan
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

A családtagok közül már Károly herceget is próbálták faggatni kedden, amikor egy londoni oltóközpontban tett hivatalos látogatást, tőle annyit kérdeztek, hogy mi a véleménye Harryék Oprahnak adott interjújáról, ám a trónörökös válaszra sem méltatta a riportert.

Valószínűleg azért sem szólalt meg Wales hercege a kínos ügyről, ugyanis akkor még Erzsébet királynő nem adta ki a hivatalos közleményét az interjúval kapcsolatban. Bár a palota több dolgozója már hétfő hajnalban látta a 90 perces beszélgetést, a palotában azt a döntést hozták, hogy várjanak a hivatalos közlemény kiadásával addig, amíg Angliában le nem vetítik az interjút. Emellett Erzsébet királynő egy külön válságstábot hívott össze, hogy megbeszéljék, pontosan hogyan reagáljanak a kínos vádakra. Végül a kedd esti órákban adatta ki hivatalos közleményét a palotával.

"Az egész család szomorúan értesült arról, hogy mennyire nagy kihívást jelentett Harry és Meghan számára az elmúlt pár év. A felvetett kérdések, különösen a rassz vonatkozásában, aggályosak. Noha egyes emlékek eltérhetnek, a család nagyon komolyan veszi az elhangzottakat, és magánkézben foglalkozik velük. Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett családtagok maradnak" - állt a közleményben.

A királynő mindent megtesz annak érdekében, hogy békét teremtsen a családjában, az elkövetkezendő napokban külön-külön elbeszélget Károllyal és Kamillával, Vilmossal és Katalinnal, illetve Harryvel és Meghannal is.

Katalin hercegné édesanyja ilyen nőies

Képes összeállításunkban megnézheted Carole Middleton friss fotóit.

Ezt is szeretjük