Harry herceg ezzel a tanácsával háborított fel sokakat: az internetezők keményen kiosztották érte
Harry herceg arra buzdítja az embereket, ha nem érzik jól magukat a munkahelyükön, inkább mondjanak fel.

GettyImages-860290680
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg egy friss interjút adott a Fast Company magazinnak, ahol elsősorban a mentális egészségre fókuszáló startupjáról, a BetterUpról mesélt.

A beszélgetés során a herceg kifejtette, szerinte fontos, hogy az ember olyan munkát végezzen, amit tényleg élvez és szeret, ha viszont nem érzi jól magát, inkább mondjon fel. Bár a herceg ezzel a tanácsával valószínűleg nem akart rosszat senkinek sem, sokan mégis felháborodtak rajta.

Harry herceg tanácsa felháborította az embereket

- Világszerte sok ember ragadt ott olyan munkahelyen, ami nem okozott nekik örömöt, de mostanra már a mentális egészségüket és boldogságukat helyezik előtérbe. Ezt ünnepelni kell - fogalmazta az interjúban.

GettyImages-652878254
Fotó: Eamonn M. McCormack / Getty Images Hungary

Harry herceg tapasztalatból is beszél, hiszen 2020-ban Meghannal elhagyták Londont, és visszaléptek a királyi családban betöltött magas rangú pozíciójukból, hogy új életet kezdjenek az Amerikai Egyesült Államokban. Idén többször nyilatkozott arról, miért döntött úgy, hogy nem lesz a királyi család dolgozó tagja. Bevallása szerint már húszévesen vissza akart vonulni.

A húszas éveim elején voltam, és arra gondoltam, nem akarom ezt a munkát, nem akarok itt lenni, nem szeretném ezt csinálni. Nézd, mit művelt ez a helyzet édesanyámmal! Mégis hogyan legyen így feleségem és gyerekem, amikor tudom, hogy a történelem meg fogja ismételni magát. Láttam, mi zajlik a háttérben, az egész üzleti modell felépítését megismertem, és szemtanúja voltam, hogy működik ez az egész, és nem akarok ennek a része lenni - magyarázta Dax Shepard podcastjában.

Bár Harry tanácsa a felmondással kapcsolatban tényleg logikus, hiszen egy rossz munkahely negatív hatással lehet az ember életére, nemcsak a lelkiállapotára, hanem akár az egészségére is rámehet. Ettől függetlenül sajnos rengetegen vannak ezen a világon, akik hónapról hónapra élnek, nincsenek tartalékaik, esetleg ők maguk a családjuk fő fenntartója, így nem tehetik meg, hogy egyik pillanatról a másikra felmondjanak. Pont emiatt akadtak ki sokan rá, írta meg a The Daily Mail.

Többen a Twitteren akadtak ki, Andrew Pierce brit újságíró például így fogalmazott a közösségi oldalán: "Harry herceg azt mondja, ha boldogtalan vagy a munkahelyeden, mondj fel, mert az felszabadít majd téged. Persze segítség, ha kötöttél a Netflixszel egy 20 millió fontos szerződést és egy 15 millió fontos villában élsz."

"Harry herceg azt mondja, hogy mind mondjunk fel, ha nem vagyunk boldogok. Mi a helyzet a kórházi dolgozókkal, a szállodai dolgozókkal, azokkal a nőkkel és férfiakkal, akik csak hálásak azért, hogy dolgozhatnak? Harry herceg, te annyira nem vagy kapcsolatban az igazi, munkásosztálybeli emberekkel. Nevetségessé és kínossá váltál" - fogalmazta egy másik kommentelő.

"A multimilliomos Harry herceg, aki soha életében nem dolgozott tisztességes munkahelyen, és soha nem kellett aggódnia a számlák befizetése miatt, azt mondja, hogy a munkahelyek elhagyása örömet okoz, és valójában jót tesz az önismeretnek. Kérem, valaki állítsa le!", "Sajnos egy átlagembernek, főleg aki hónapról hónapra él, akinek nincs vagyonkezelői alapja... számára ez rendkívül nehéz. Nem mindig az öröm a cél, hanem a fizetés és a család ellátása" - írták.

Az amerikai Page Six összegyűjtött olyan tweeteket is, amelyek pozitív hangvételűek voltak Harry tanácsával kapcsolatban: "Jól teszed, ha kilépsz minden olyan dologból, ami kihat a mentális egészségedre!", "Jól mondta a Harry herceg. Néha neked kell megtenned az első lépést, ez pedig azt jelenti, hogy inkább továbbállsz!", "Teljesen egyetértek. A legjobb, ha elsétálsz a mérgező dologtól és egy olyan környezettől, amely felett nincs befolyásod, és nem tudod megváltoztatni. A monarchia az egyik példa erre" - fogalmazták a herceg támogatói.

Arhie már ilyen nagyfiú

Meghan hercegné Ellen DeGeneres műsorában mutatott egy új képet a kisfiáról, Archie-ról.

Ezt is szeretjük