Diana hercegnőt is ledöbbentette Harry beszólása: kiskorában ezt vágta a herceg Vilmos fejéhez
Harry herceg Diana füle hallatára szólt be Vilmos hercegnek.

GettyImages-1254082394
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Vilmos herceg hosszú időkön át példaértékű módon szerették és tisztelték egymást, a testvérek között az vert éket, amikor a trónörökös arra figyelmeztette öccsét, hogy ne siesse el Meghan Markle-lel az esküvőt, a viszonyuk csak még jobban elmérgesedett, amikor 2020-ban Harry hercegék új életet kezdtek az Egyesült Államokban. A mai napig sem sikerült teljesen rendezni a viszonyukat.

Mint sok testvérpárnak, így nekik is akadtak vitáik gyerekként, de azok persze még nem mérgesítették el a kapcsolatukat. Vilmos nyolc, Harry pedig csak hatéves volt, de már ebben az időszakban is érezte a kisebbik fivér, hogy bátyjával teljesen másképpen bánnak, mint vele, hiszen Vilmosból egyszer király lesz. 

Harry herceg így beszólt Vilmos hercegnek kiskorában

Robert Jobson újságíró több alkalommal írt könyvet a királyi család tagjairól, legújabb könyve, a William at 40: The Making of a Modern Monarch május 5-én jelenik meg, a kiadványból előzetesen a Daily Mail szemlézett. Bár Vilmos herceg életén van a fő hangsúly, természetesen a többi családtagról is szót ejt a könyv. Mint kiderült, Erzsébet királynő édesanyja, Erzsébet királyné sokkal több figyelmet szentelt Vilmosnak, mint Harrynek. Nyilván ez a kisebbik testvérnek rosszul esett.

GettyImages-73391415
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Az anyakirályné a családi összejöveteleken sűrűn odatetetett maga mellé egy széket, majd megkérte a trónörökös dédunokáját, hogy üljön mellé, sőt Vilmost többször bekérette, hogy látogassa meg a Clarance House-ban, de az öccse nélkül jöjjön.

Nem csoda, hogy Harry már egész pici korában másodhegedűsként érezte magát. A mellőzés egyfajta belső feszültséget eredményezett, ami egyszer ki is tört belőle, amikor csupán hatéves volt, a bátyja pedig nyolc. Éppen Gloucestershire-be tartottak édesanyjukkal, Diana hercegnővel és Ken Wharfe testőrükkel. A fiúk a hátsó ülésen vitáztak, majd hirtelen Harry ezt vágta Vilmos fejéhez:

- Te király leszel, én viszont nem, szóval azt csinálok, amit akarok!

Ken Wharfe így emlékezett vissza erre a pillanatra a könyv szerzőjének kérésére:

- Ezután a hercegnővel csak összenéztünk, egy kicsit lesokkolódtunk azon, amit Harry mondott.

GettyImages-53598833
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

A kisebbik herceg sokkal elevenebb volt a bátyjánál, igazi rosszcsont volt, persze Vilmos is hajlamos volt arra, hogy rosszalkodjon.

- Harry mindig is feszegette a határait, Vilmos esetében azonban ez nem volt így. Ő inkább azt mondogatta az anyjának, hogy Harry már megint ezt vagy azt csinálta.

Az iskolában is másképp teljesítettek, Cambridge hercege nyolcévesen kezdte el a bentlakásos Ludgrove Iskolát, ahol nagyon szép eredményeket ért el. Kiválóan teljesített a sport terén is, illetve színházi darabokban lépett fel. Ellenben öccse nehezebben összpontosított az iskolapadban, átlag alatt teljesített, ezt azzal kompenzálta, hogy ő volt az osztály bohóca, aki mindig viccelődött és rosszalkodott.

Diana hercegnő utolsó fotózása

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Ezt is szeretjük