A klinika Hildegard főnővére ilyen bájos nő volt fiatalon: ritkán látott fotókon Eva Maria Bauer

Eva Maria Bauer A klinikával várt igazán ismertté.

hildegard-főnővér-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klinika című NSZK sorozat 1985-ben startolt el, majd 1989-ben befejezték, később további két folytatást kapott, A klinika - Újra együtt és A klinika - Húsz év múlva is 2005-ben jelent meg.

Hazánkban is nagy sikere volt a kórházas sorozatnak, amelynek egyik sikerét a szerethető karakterek jelentették. Sokan szimpatizáltak a kötekedő és szigorú Hildegard főnővérrel is, akit Eva Maria Bauer játszott el. A színésznő 62 éves volt, amikor 1985-ben elkezdték játszani a szériát.

Eva Maria Bauer fiatalkori képei

A magyar nézők a német színésznőt idős korában ismerték meg, pedig már az '50-es években is színészkedett. Az alábbi felvétel 1956-ban, 23 éves korában készült róla Hamburgban. Nagyon bájos lány volt.

GettyImages-1254596016
Fotó: United Archives / Getty Images Hungary

1923. október 21-én született Hamburgban, miután elvégezte középiskolai tanulmányait, üzleti adminisztrációt tanult, de közben rájött, ez nem az ő világa, a '40-es években a színészet felé fordult. Ezt követően a hamburgi Ernst-Deutsch Színházban játszott, illetve az ottani Thalia Színházban, utóbbi társulatának hosszú évekig a tagja volt.

1959-ben debütált a képernyőn az Es gibt immer drei Möglichkeiten című sorozatban, a '60-as és '70-es években is dolgozott, ám az átütő sikert A klinika hozta meg számára.

- Nem számít, milyen más karaktereket játszottam el, az utcán az emberek úgy köszönnek rám, hogy üdvözlöm, Hildegard főnővér! - ezt 2004-ben nyilatkozta a színésznő az Abendzeitung lapnak.

GettyImages-1254596021
Fotó: United Archives / Getty Images Hungary

A klinikán kívül szerepelt az Álomhajóban, a Derrickben, a Holdfényes történetben, a Charlie, majom a családban-ban és A vidéki doktorban. Bár Hildegard nővérként a szigorú arcát mutatta, a valóságban egy nagyon kedves személyiség volt.

- Ő volt a legönzetlenebb, legmelegszívűbb ember, akivel valaha találkoztam - nyilatkozta 2006-ban Walter Plathe színészkollégája a Spiegelnek.

Sajnos idős korában mellrákot diagnosztizáltak nála, nem tudta a gyilkos kórt legyőzni, végül 2006. május 17-én örökre elment, a hamburgi kórházban hunyt el, 82 éves volt.

Barbara Wussow így fest most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest most A klinika Elke nővére.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük