Erzsébet királynőről sosem látott fotót közölt a palota: a szép portrét a mai temetése alkalmából posztolták

A palota a közösségi médiában tette közzé Erzsébet királynő legutolsó hivatalos portréfotóját.

Erzsébet királynő utolsó hivatalos portré fotója
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynőt a mai napon temetik, magyar idő szerint délben veszi kezdetét a ceremónia, amelyet kétezer meghívott vendég előtt tartanak meg. A tévékben is közvetítik a temetését, várhatóan több millió ember követi élőben az eseményeket.

Ennek alkalmából a Buckingham-palota közzétette a királynő utolsó hivatalos portréfotóját, amit még idén májusban készítettek róla. 

Erzsébet királynő utolsó hivatalos portréfotója

Bár a királynőről készült utolsó kép a halála előtt két nappal készült róla, akkor, amikor az új brit miniszterelnökkel, Liz Truss-szal találkozott, ám az utolsó hivatalos portréképe az a felvétel, ami még a jubileumi ünnepségek előtt készült róla idén májusban. Ezt a képet még sosem láthatták eddig a rajongók. Érdekesség, hogy az akvamarinnal és gyémánttal kirakott brossát még az édesapjától kapta 18. születésnapjára.

A fotót a temetése előtti estén osztották meg az Instagramon, cikkünk írásakor közel 700 ezer lájkot gyűjtött be. Rengeteg rajongó nyilvánította ki részvétét szeretteinek. A brit trónon ő uralkodott eddig a leghosszabb ideig, hetven évig.

Ő volt a legnépszerűbb tagja a királyi családnak, a YouGov legutóbbi felméréséből kiindulva ha csak az élő családtagokat vesszük figyelembe, akkor az első helyen Katalin hercegné áll jelenleg, második Vilmos herceg, őt követi Anna hercegnő és lánya, Zara Phillips. Csak utánuk jön III. Károly király és Kamilla királyné.

Erzsébet királynő húga, Margit

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép volt Margit hercegnő fiatalon.

Ámulunk, milyen gyönyörű volt II. Erzsébet húga 19 évesen: így hasonlított a királynőre Margit hercegnő

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük