Emiatt nem láthattuk Erzsébet királynőt várandósan: a terhességeit is titkolnia kellett
Erzsébet királynő terhességeiről nem tudhatott a nyilvánosság.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy a királyi család női tagjai ne jelentsék be a terhességüket, ám Erzsébet királynő idejében ez teljesen másképp volt.

Az uralkodónőnek titkolnia kellett a nyilvánosság elől mind a négy terhességét, így babapocakos fotók sem készültek róla, írta meg a Daily Express.

Erzsébet királynőnek titkolnia kellett a terhességeit

A királynő fiatalkori éveiben még tabunak számított a terhesség, így amikor mind a négy alkalommal állapotos volt, egyszerűen nem kürtölhette világgá az örömét. A palota még egy közleményt sem adott ki terhességeiről. Amikor III. Károly királyt 1948 novemberében a világra hozta, hónapokkal előtte a palota csak ezt a szöveget tette közzé: "Ő királyi felsége, Erzsébet hercegnő június vége után nem vállal nyilvános kötelezettségeket."

Erzsébet királynő és fia, Károly. Elsőszülöttjét a keresztelő után mutatta csak meg a világnak.
Erzsébet királynő és fia, Károly. Elsőszülöttjét a keresztelő után mutatta csak meg a világnak.
Fotó: Print Collector / Getty Images Hungary

Diana hercegnő idejében vált népszerűvé, hogy miután megszülte Vilmost és Harryt, a kórház előtt készültek el az első babafotók. Nos, ez elképzelhetetlen lett volna Erzsébet idejében. Károllyal az első hivatalos fotói a keresztelő után készültek el, 1948 decemberében.

Anna hercegnőnél, András hercegnél és Eduárd hercegnél is hasonló módon járt el a palota, csak azt közölték, hogy pár hónapig Erzsébet királynő nem végez nyilvános királyi feladatokat. Diana esetében azonban mind a két alkalommal bejelentették már, hogy gyermeket vár.

Erzsébet királynő élete

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük