Emiatt nem láthattuk Erzsébet királynőt várandósan: a terhességeit is titkolnia kellett

Erzsébet királynő terhességeiről nem tudhatott a nyilvánosság.

Erzsébet királynő terhességei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy a királyi család női tagjai ne jelentsék be a terhességüket, ám Erzsébet királynő idejében ez teljesen másképp volt.

Az uralkodónőnek titkolnia kellett a nyilvánosság elől mind a négy terhességét, így babapocakos fotók sem készültek róla, írta meg a Daily Express.

Erzsébet királynőnek titkolnia kellett a terhességeit

A királynő fiatalkori éveiben még tabunak számított a terhesség, így amikor mind a négy alkalommal állapotos volt, egyszerűen nem kürtölhette világgá az örömét. A palota még egy közleményt sem adott ki terhességeiről. Amikor III. Károly királyt 1948 novemberében a világra hozta, hónapokkal előtte a palota csak ezt a szöveget tette közzé: "Ő királyi felsége, Erzsébet hercegnő június vége után nem vállal nyilvános kötelezettségeket."

Erzsébet királynő és fia, Károly. Elsőszülöttjét a keresztelő után mutatta csak meg a világnak.
Erzsébet királynő és fia, Károly. Elsőszülöttjét a keresztelő után mutatta csak meg a világnak.
Fotó: Print Collector / Getty Images Hungary

Diana hercegnő idejében vált népszerűvé, hogy miután megszülte Vilmost és Harryt, a kórház előtt készültek el az első babafotók. Nos, ez elképzelhetetlen lett volna Erzsébet idejében. Károllyal az első hivatalos fotói a keresztelő után készültek el, 1948 decemberében.

Anna hercegnőnél, András hercegnél és Eduárd hercegnél is hasonló módon járt el a palota, csak azt közölték, hogy pár hónapig Erzsébet királynő nem végez nyilvános királyi feladatokat. Diana esetében azonban mind a két alkalommal bejelentették már, hogy gyermeket vár.

Erzsébet királynő élete

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Erzsébet királynő csodaszép volt 17 évesen: ritkán látott fotókon az élete

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük