III. Károlyra dühösek az alkalmazottai: az új király ezzel haragította magára őket
Károly király több alkalmazottját elbocsátották jelenlegi munkaköréből.

károly-király-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

III. Károly király és Kamilla királyné hamarosan átköltöztetik irodáikat a Clarence House-ból a Buckingham-palotába, írta meg a The Guardian. Erzsébet királynő temetése után teszik át munkahelyük székhelyét, azonban azt egyelőre nem jelentették be, hogy a palotában is fognak lakni életvitelszerűen, vagy csak az irodáik lesznek ott.

A változás miatt lesznek olyan emberek, akiknek a további munkájára már nem tartanak igényt. Nem csoda, hogy kiakadtak a dolgozók.

Károly király alkalmazottainak elbocsátása

Több tucat alkalmazott dühös lett az újdonsült királyra, ugyanis a Clarence House legalább száz alkalmazottját elbocsátják Erzsébet királynő temetése után. A személyzet tagjait erről már értesítették a hétfői napon. 

GettyImages-1423376405
Fotó: Carrie Davenport / Getty Images Hungary

Az érintettek között vannak magántitkárok, háztartási alkalmazottak, illetve a pénzügyi iroda és a kommunikációs csapat összes tagja.

Sir Clive Aldertontól, a király legfőbb helyettesétől kapták meg a levelet, amelyben közölték a rossz hírt, a híroldal megszerezte a teljes szöveget, amelyből idézett is.

"A volt walesi herceg személyes érdekeivel, korábbi tevékenységeivel és háztartási műveleteivel foglalkozó feladatkörök portfóliója megszűnik, a Clarence House-i háztartást pedig bezárják."

A levél arra is kitért, hogy a változás miatt várhatóan nem lesz szükség a Clarence House-ban dolgozó személyek munkájára. Sir Alderton tisztában van vele, mennyire lesújtó ez a hír, ezért minden támogatást biztosítanak az elbocsátott alkalmazottaknak. Hozzátette, aki bármilyen személyes tanácsot adott eddig is a királyi párnak, ők maradnak a betöltött szerepkörükben.

A képen látható fehér épület a Clarence House, onnét költözik ki Károly király és Kamilla királyné a Buckingham-palotába. A két rezidencia nincs messze egymástól.
A képen látható fehér épület a Clarence House, onnét költözik ki Károly király és Kamilla királyné a Buckingham-palotába. A két rezidencia nincs messze egymástól.
Fotó: Ming Yeung / Getty Images Hungary

Az egyik forrás elmondta, hogy mindenki dühös a kirúgások miatt.

- A személyzet összes tagja, aki csütörtök késő este óta dolgozik, ezzel szembesült . Az emberek láthatóan mérgesek miatta.

Az ügyben a Clarence House szóvivője is megszólalt.

A múlt heti csatlakozást követően az egykori walesi herceg és cornwalli hercegné háztartásának működése leállt, a törvényi előírásoknak megfelelően a konzultációs folyamat megkezdődöttMunkatársaink hosszú és lojális szolgálatot teljesítettek, és bár bizonyos elbocsátások elkerülhetetlenek lesznek, sürgősen dolgozunk azon, hogy a legtöbb alkalmazott számára alternatív szerepköröket találjunk.

Az elbocsátott munkatársak egy része alternatív munkát kaphat a királyi család másik háztartásában, akinek ezt nem ajánlják fel, vagy nem él a lehetőséggel, a törvényben meghatározott minimumon felüli végkielégítést kap.

Katalin hercegné megható gesztusa

Erzsébet királynő koporsóját kedd este szállították a Buckingham-palotába, ekkor Katalin megható módon emlékezett az uralkodónőre.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük