Ilyen volt Erzsébet királynő állapota 2 nappal a halála előtt: Boris Johnson rántotta le róla a leplet

Erzsébet királynő a halála előtt két nappal is szellemileg friss volt.

GettyImages-487366160

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynőt szeptember 8-a óta gyászolja a világ, sokak számára még ma is felfoghatatlan, hogy nincs többé közöttünk. 

A halála előtt két nappal még hivatalos feladatokat látott el, a balmorali kastélyban fogadta a leköszönő brit miniszterelnököt, Boris Johnsont, majd utódját, Liz Trusst. Előbbi a BBC-nek adott interjújában mondta el, milyennek látta az uralkodónőt a találkozásuk idején.

Erzsébet királynő állapota a halála előtt

A politikust is megdöbbentette, amikor megtudta, hogy a királynő elhunyt. Amikor utoljára találkoztak, látta rajta, hogy mennyire beteg, ettől függetlenül mindez nem volt hatással a szellemi frissességére.

Erzsébet királynő szeptember 6-án Boris Johnsonnal, majd Liz Truss-szal is találkozott.
Erzsébet királynő szeptember 6-án Boris Johnsonnal, majd Liz Truss-szal is találkozott.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Csak két nappal a halála előtt a geopolitikára és a belpolitikára fókuszált, az 1950-es évek államférfiaitól fejből idézett gondolatokat, ez egészen rendkívüli volt - emlékezett vissza.

Hozzátette, látszott rajta, hogy nincs jól, azonban csodálja azért, hogy a legutolsó pillanatokban is ennyire szilárdan kitartott a kötelezettségei mellett.

- Csak arra gondoltam, milyen hihetetlen, hogy a kötelességtudata ennyire jelen tudta tartani az útján. Tekintettel arra, hogy nyilvánvalóan milyen beteg volt, csodálatos volt azt látni, hogy mennyire okos és koncentrált maradt végig.

Erzsébet királynő élete fotókon

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük