Erzsébet királynő halálát ez a betegség okozhatta: napokkal korábban látszódtak a jelek

Erzsébet királynő utolsó fotóin a szakorvosok már látták, nagyon rossz egészségi állapotban van.

erzsébet-új-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tegnap este magyar idő szerint fél nyolckor bejelentették, lezárult egy korszak, elhunyt II. Erzsébet brit királynő. Az egész világot megrázta a hír, sokakban kérdések kezdtek cikázni az utódlásról és arról is, mi lehetett a 96 éves uralkodó halálának oka.

Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója: szeptember 6-án találkozott Liz Truss miniszterelnök asszonnyal annak beiktatásán. 

Erzsébet királynő halálának oka

Az ausztrál orvos, dr. Deb Cohen-Jones az itt készült felvételeket vette alapul, szakvéleménye szerint már ekkor lehetett látni a jeleket. Különösen a királynő kézfeje volt árulkodó, ahogy kezet nyújtott, látszott, nagy folt éktelenkedett a jobb kézfején.

Erzsébet királynő így várta Liz Truss érkezését a balmorali kastélyban. Jól kivehető a folt a kezén.
Erzsébet királynő így várta Liz Truss érkezését a balmorali kastélyban. Jól kivehető a folt a kezén.
Fotó: Profimedia

- A kézfejét látva, úgy néz ki, perifériás érbetegsége lehetett. Ez egy vérkeringési rendellenesség, ami a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, görcsösségét vagy elzáródását okozza - írta meg az orvos szavait a Daily Mail.

Ez azt jelenti, utolsó napjaiban a szíve nem tudott elegendő vért pumpálni, szervei nem kaptak megfelelő vérellátást. A betegség szívelégtelenséghez vezethet, a kezén lévő folt többszervi elégtelenség jele lehetett. 

Erzsébet királynő 17 évesen ilyen szép volt

Az egész világ gyászolja Erzsébet királynőt, aki 96 éves korában, békés körülmények között hunyt el szeptember 8-án. Nem mindennapi életút volt az övé, hiszen amikor 1926-ban a világra jött, senki nem gondolta volna, hogy egy nap még korona kerül a fejére. 

Ezt is szeretjük