Erzsébet királynő halálát ez a betegség okozhatta: napokkal korábban látszódtak a jelek
Erzsébet királynő utolsó fotóin a szakorvosok már látták, nagyon rossz egészségi állapotban van.

erzsébet-új-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap este magyar idő szerint fél nyolckor bejelentették, lezárult egy korszak, elhunyt II. Erzsébet brit királynő. Az egész világot megrázta a hír, sokakban kérdések kezdtek cikázni az utódlásról és arról is, mi lehetett a 96 éves uralkodó halálának oka.

Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója: szeptember 6-án találkozott Liz Truss miniszterelnök asszonnyal annak beiktatásán. 

Erzsébet királynő halálának oka

Az ausztrál orvos, dr. Deb Cohen-Jones az itt készült felvételeket vette alapul, szakvéleménye szerint már ekkor lehetett látni a jeleket. Különösen a királynő kézfeje volt árulkodó, ahogy kezet nyújtott, látszott, nagy folt éktelenkedett a jobb kézfején.

Erzsébet királynő így várta Liz Truss érkezését a balmorali kastélyban. Jól kivehető a folt a kezén.
Erzsébet királynő így várta Liz Truss érkezését a balmorali kastélyban. Jól kivehető a folt a kezén.
Fotó: Profimedia

- A kézfejét látva, úgy néz ki, perifériás érbetegsége lehetett. Ez egy vérkeringési rendellenesség, ami a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, görcsösségét vagy elzáródását okozza - írta meg az orvos szavait a Daily Mail.

Ez azt jelenti, utolsó napjaiban a szíve nem tudott elegendő vért pumpálni, szervei nem kaptak megfelelő vérellátást. A betegség szívelégtelenséghez vezethet, a kezén lévő folt többszervi elégtelenség jele lehetett. 

Erzsébet királynő 17 évesen ilyen szép volt

Az egész világ gyászolja Erzsébet királynőt, aki 96 éves korában, békés körülmények között hunyt el szeptember 8-án. Nem mindennapi életút volt az övé, hiszen amikor 1926-ban a világra jött, senki nem gondolta volna, hogy egy nap még korona kerül a fejére. 

Ezt is szeretjük