Ámulunk, milyen gyönyörű volt II. Erzsébet húga 19 évesen: így hasonlított a királynőre Margit hercegnő

Margit hercegnő csak külsőre hasonlított nővérére, egyébként teljesen más volt a személyisége.

margit-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

VI. György királynak két lánya volt, az idősebbet, Erzsébetet úgy ismerte és szerette a világ, mint II. Erzsébet királynő

A kisebbik, Margit hercegnő nővéréhez hasonlóan különleges személyiség volt, akinek még a palota szigorú szabályai sem szabhattak határokat. Bár különböztek, a királynő imádta egyetlen húgát. 

Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő fiatalkori fotókon

Margit hercegnő 1930-ban született, négy évvel volt fiatalabb, mint szeretett nővére. Mivel édesapjuk, György király eredetileg nem volt a korona várományosa, kis korában még más, szabadabb életet szántak neki. 

Bár Erzsébet számára sem volt könnyű elfogadni a helyzetet, Margitnak nehezebben ment a dolog. Évtizedeken át ő volt a királyi család fekete báránya, aki a féktelen bulikról és a vad románcokról volt híres. Az ötvenes évek elején, fiatal felnőttként beleszeretett a házas Peter Townsend kapitányba, aki nem sokkal később el is vált érte. Ebből akkoriban hatalmas botrány volt, a királyi család kínosnak ítélte a helyzetet. 

Margit hercegnő mindössze 22 éves volt, szeretett volna hozzámenni élete első nagy szerelméhez, azonban nővére megtagadta ezt tőle. Emiatt hosszú időre megromlott a kapcsolatuk. A férfival végül 1955-ben szakítottak. 

1958-ban egy partin ismerkedett meg a fotós Anthony Armstrong-Jonesszal, aki egy évvel később feleségül kérte, azt az ajánlatot már az uralkodó is elfogadta, így 1960 májusában összeházasodtak. Az esküvőt a helyszínen kétezren, a tévében 300 millióan követték nyomon. Fiuk, David 1961-ben, lányuk, Sarah 1964-ben jött a világra. Sajnos a házasság egy idő után megromlott, 1966-tól a hercegnő ismét kicsapongó életet élt, viszonyai voltak. Rengeteg szeretője volt, köztük például hírességek, mint például Warren Beatty is. Ennek ellenére csak 1978-ban váltak el, eddigre vált tarthatatlanná a helyzet. 

Margit hercegnő egészsége soha nem volt igazán jó, már kamaszként dohányozni kezdett, ezzel soha nem hagyott fel. A hetvenes években ideg-összeroppanással és depresszióval kezelték, 1985-ben a fél tüdejét el kellett távolítania az orvosoknak. A hercegnő 2002-ben, 71 évesen hunyt el, második agyvérzése után egy nappal. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép lány volt Margit hercegnő fiatalon!

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Dave Bennett

Ezt is szeretjük