Ő volt Fülöp herceg szerelme Erzsébet királynő előtt: feleségül akarta venni a gyönyörű színésznőt

Mutatjuk, ki volt Fülöp herceg nagy szerelme Erzsébet királynő előtt.

Fülöp herceg szerelme Erzsébet királynő előtt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mielőtt Fülöp és Erzsébet királynő egybekeltek volna 1947-ben, a herceg szívét több nő is megdobogtatta, egyik nagy szerelmét még feleségül is akarta venni.

Egy szőke hajú, amerikai színésznőért epekedett, írta meg a Daily Express. Végül a nő egy másik férfihoz ment hozzá.

Fülöp herceg szerelme Erzsébet királynő előtt

Mielőtt Fülöp egy életre megállapodott volna Erzsébet királynő oldalán, több nőügye is volt, amikor 1938-ban a Dartmouthi Királyi Tengerészeti Főiskola felvételijére készült, azt a nyári szünetet nénikéjénél, Aspasiánál töltötte Velencében. Apja, András görög királyi herceg levélben figyelmeztette a nőt, hogy ügyeljen rá, ne csapja a szelet a lányoknak, azonban mint kiderült, ez nagy kihívásnak tűnt.

Cobina Wright nagy szerelme volt Fülöp hercegnek.
Cobina Wright nagy szerelme volt Fülöp hercegnek.
Fotó: Profimedia

Fülöp rengeteg összejövetelen részt vett, amelyeket a velencei társaság magas rangú tagjai tartottak, gyakran felajánlotta, hogy hazaviszi a fiatal lányokat a csónakjával. Ekkor sodorta össze az élet az amerikai szépséggel, Cobina Wrighttal.

Egy lány, Cobina Wright kezdett kitűnni a többiek közül, Fülöp könyörgött a nagynénjének, hogy hadd legyen még egy kicsit kint vele a csónakban. Egy kezdő amerikai színésznő volt, akinek rámenős édesanyja, akit úgyszintén Cobinának hívtak, szórakoztatta Fülöpöt a Velencében töltött ideje alatt - fogalmazta Philip Eade, a herceg életrajzírója.

Az anya arra trenírozta magas, szőke hajú, kék szemű lányát, hogy színésznő legyen, de abban is segített neki, hogy valami jó partit fogjon magának. Az asszony szó szerint Fülöp karjaiba lökte a gyerekét, így ismerkedtek meg egymással 1938-ban. Ekkor már a fiatal lány szerződésben állt a 20th Century Foxszal, illetve modellkedett, és éjszakai bárokban énekelt. 1939-ben szépségversenyt nyert, ő lett Miss Manhattan, illetve kikiáltották New York legszebb és legtehetségesebb nőjének. Nem volt nagy korkülönbség köztük, csak pár hónappal volt nála idősebb a herceg.

Megismerkedésük után három héten át Velencében romantikáztak, és szenvedélyes estéket töltöttek a gondolákon. Ezután visszatértek Londonba, ahol vacsorázni és táncolni jártak el, illetve kéz a kézben sétáltak. Cobina és édesanyja csak egy hetet tartózkodtak Angliában, elválásukkor Fülöp megígérte, hogy hamarosan utánuk megy Amerikába.

A herceg sírva, egy csókkal búcsúzott el Cobinától. Több szerelmes levelet írt neki, amelyekben leírta, szeretné feleségül venni, ám a nő erre nem volt nyitott. Nem akart egy olyan férfi mellett kikötni, akit az anyja akart ráerőltetni, helyette mást választott. 1941-ben feleségül ment Palmer Thayer Beaudette-hez.

profimedia-0581084253
Fotó: Profimedia

Miután Cobinával szakított, egy ideig Osla Benninggel járt. Bár már Erzsébet királynő 13 éves korában kiszemelte magának Fülöpöt, amikor 1939-ben édesapjával a Britannia Royal Naval College-ban járt, ezután leveleket váltottak egymással. Az üzenetek ellenére a herceg csak azután kezdett komolyabban érdeklődni iránta, miután az uralkodónő 17 éves lett. 1943 karácsonya volt a fordulópont a kapcsolatukban. 1947 novemberében keltek egybe.

Erzsébet királynő legszebb estélyi ruhái

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit, amelyek mindegyikében csak úgy ragyogott.

Erzsébet királynő mindenkit megbabonázott aranyozott báli ruhájában: gyönyörű jelenség volt 27 évesen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük