Damon Hill a 90-es évek Forma-1-sztárja volt: 61 évesen ilyen sármos
Így néz ki most a kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja, Damon Hill!

damon-hill-1996-getty-cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Damon Hill 1960-ban született Londonban, karrierjét viszonylag későn, 23 évesen kezdte motorversenyzéssel. Csak 1985-ben kezdett autóversenyezni, Forma-1-es karrierje 1992-ben kezdődött.

1996-ban szerzett világbajnoki címet. Ő az egyetlen Nico Rosbergen kívül, akinek már az édesapja is elbüszkélkedhetett ezzel a címmel, Graham Hill 1962-ben és 1968-ban végzett a dobogó legfelső fokán.

Hova tűnt Damon Hill?

Damon Hill a kilencvenes évek közepére igazi világsztárrá vált, amit annak köszönhetett, hogy ő volt az akkor kétszeres világbajnok, Michael Schumacher elsőszámú ellenfele. Párharcukat imádták nézők, ugyanakkor sok vitás eset volt nekik köszönhető a sportág történetében. 1997-ben címvédőként szerepelt a bajnokságon, legjobb eredményét éppen a magyar nagydíjon érte el, második lett. 

 Ehhez fűződik Palik László mémmé vált közvetítése, amiben többször egymás után, szinte önkívületi állapotban kiabálta: “Hova lett Damon Hill?” Ez a mondat szállóigévé vált, a mai napig gyakran kerül elő internetes berkekben. 

A sztárversenyző 1988-ban nősült meg, felesége Susan “Georgie” George, akitől négy gyermeke született. A legidősebb, Oliver 1989-ben, Joshua 1991-ben, Tabitha 1995-ben, Rosie pedig 1998-ban jött a világra. Elsőszülöttjüknél, Olivernél az orvosok Down-szindrómát állapítottak meg, szülei ezért a mai napig nagy erőkkel támogatják a Down-szindrómások nemzetközi szervezetét. 

Damon Hill és Georgie 1988 óta házasok
Damon Hill és Georgie 1988 óta házasok
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

- Akkor tudtuk meg, hogy Down-szindrómás, amikor született. Nem teszteltettünk korábban. Sokként ért minket. Amikor rájöttünk, már késő volt. Ma már semmit nem bánunk, mert ha akkor elvégeztetjük azokat a teszteket, Oliver ma nem lenne itt, pedig ő tesz minket igazán boldoggá. Oliver komolyan az egyik legfontosabb ember az életünkben! Szeretjük őt, és ő egy annyira aranyos kis ember! Úgy gondolom, minőségi életet él, és boldog, olyan boldog, mint mindenki más körülötte - nyilatkozta 2014-ben odamondogatott Hill a Fondationlejeune magazinnak apák napja alkalmából. Fia, Oliver ekkoriban 15 éves volt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

25 évvel azután, hogy a csúcson volt pilótaként, Damon Hill még mindig nem szakadt el a Forma-1-től. Jelenleg a Sky F1 csatorna egyik sportkommentátora. Ennek köszönhetően aktív a kapcsolata a sportággal, régi csapattársaival, ellenfeleivel. 

Damon Hill mint sportkommentátor
Damon Hill mint sportkommentátor
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

Legutóbb például azzal keltett feltűnést, hogy azt mondta, Lewis Hamiltonnak illett volna visszaadnia világbajnoki címét.

Diana hercegnő és Michael Schumacher közös fotója

Diana hercegnő egyes ismert arcokkal jó barátságot ápolt a nagy találkozó után, ilyen volt például George Michael, Liza Minnelli vagy éppen Freddie Mercury. Másokkal viszont csak futólagosan ismerték egymást. Utóbbi kategóriába esett Michael Schumacher is, aki a '90-es években robbant be a köztudatba, a Formula-1 pilótája 1991-ben kezdte karrierjét, majd első világbajnoki címét 1994-ben szerezte meg.

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük