Charlotte hercegnő nem a teljes nevét használja az iskolában: a szülei emiatt döntöttek így
A kis hercegnőt az osztálytársai csak simán Charlotte-nak ismerik és nevezik.

charlotte-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén szeptemberben visszatért az iskolapadba György herceg és húga, Charlotte hercegnő is, mind a ketten a Battersea-ben található Thomas's Prep School tanulói. Lajos egyelőre még óvodába jár, a Norfolktól nem messze található Willcocks Nurseryben foglalkoznak vele.

Sokan gondolhatják úgy, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei mindenhol kivételezettek, és sokkal különlegesebb bánásmódban részesülnek, mint a kortársaik, ám ez nincs így. A The Sun riportjából kiderült, Charlotte hercegnőt még nem is a rendes nevével íratták be annak érdekében, hogy minél normálisabb maradhasson a gyerekkora, és véletlenül se nézzenek rá más szemmel az osztálytársai.

Charlotte hercegnő megszólítása az iskolában

A hatéves kislány hivatalosan negyedikként szerepel a trónöröklési sorrendben, ettől függetlenül ugyanolyan átlagosan kezelik őt az iskolában, mint a többi gyereket. Eredetileg Princess Charlotte Elizabeth Diana Mountbatten-Windsor néven anyakönyvezték, emellett ő Cambridge hercegnője, de azért, hogy könnyebben beilleszkedjen az osztálytársai közé, más nevet kapott.

Szimplán Charlotte Cambridge néven szerepel az osztálynévsorban, és lényegében nyoma sincs annak, hogy valójában hercegnő lenne. A társai is csak a keresztnevén szólítják. Vilmos és Katalin törekednek arra, hogy minél normálisabb gyerekkort biztosítsanak az utódaiknak, nem véletlen, hogy György herceget sem az eredeti nevével íratták be az iskolába, húgához hasonlóan ő is a Cambridge vezetéknevet kapta meg a Mountbatten-Windsor helyett.

Érdekesség, hogy amikor Vilmos herceg és Harry herceg iskolába jártak, Diana és Károly hasonlóan jártak el, amikor bekerültek a fiúk az iskolába, csak ők a Cambridge helyett a Wales vezetéknevet kapták.

GettyImages-1230070119
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Mindenképp szimpatikus húzás a hercegi pártól, mert nem arra nevelik a gyerekeiket, hogy felsőbbrendűnek érezzék magukat a többiekkel szemben.

Nem mellesleg ez a gyerekeknek is jobb, hiszen emiatt jóval kisebb az esélye, hogy bármelyik osztálytársuk megkülönböztesse őket pozitívan vagy negatívan, esetleg érdekből barátkozzanak velük. Persze valószínűleg az osztálytársaik szülei pontosan tisztában vannak azzal, hogy a csemetéik a királyi család egy-egy tagjával járnak együtt iskolába, így kérdéses, hogy esetleg ők tudják-e tartani a szájukat Vilmos és Katalin gyerekeinek kilétéről.

Diana hercegnő ilyen jó édesanya volt

Számos kedves felvétel készült Dianáról és fiairól, képes összeállításunkban megmutatjuk a legédesebb közös pillanataikat.

Ezt is szeretjük