Ayrton Senna már 2 évesen ismerte jövendőbeli feleségét: Liliannal végül ezért ment tönkre a házasságuk

Ayrton Senna 1981-ben vette feleségül gyerekkori barátját.

GettyImages-811393774

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ayrton Senna igazi legenda volt a Formula-1 történetében, 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben is világbajnok lett a brazil autóversenyző, aki abban az időszakban igazi szexszimbólum volt, sármjára sok nő felkapta a fejét.

Sajnos 34 évesen örökre lehunyta a szemeit, amikor a San Marinó-i nagydíjon balesetet szenvedett, akkoriban Adriane Galisteu volt a kedvese, ám csak a barátnője volt. Rövid élete alatt egyetlen nővel kötötte össze az életét, ám végül bármennyire is szépen indult a közös történetük, a házasságuk gyorsan kudarcba fulladt.

Ayrton Senna házassága

Ayrton Senna és Lilian de Vasconcelos Souza gyerekkoruk óta ismerték egymást, csupán kétévesek voltak, amikor együtt játszottak, derült ki a nő interjújából, amit a G1.globo.com oldal közölt.

- Az édesanyáink nagyon jó barátnők voltak, Senna anyukáját Neydének, az enyémet Zazának hívták. Ayrton előtt egyetlen emberrel randiztam csak, de szakítottam vele, majd Beco (az autóversenyző beceneve - a szerk.) randira hívott - fogalmazta az asszony, aki 19 évesen szeretett bele végül a sportolóba.

Nem vártak sokáig az esküvővel sem, ráadásul akkor már Sennát hajtotta a vágy, hogy autóversenyzőként minél nagyobb sikereket érjen el, Brazíliából Európába akart költözni. Két hónappal később, 1981-ben összeházasodtak. Az esküvőjük után nem mentek nászútra, helyette Angliába, Norwich városába költöztek, ekkor indult először együléses autóversenyen a Van Diemen csapat színeiben a brit Formula Ford 1600-as bajnokságban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A nő mindent megtett azért, hogy jól működjön a házasságuk.

- Rendkívül szenvedélyes és segítőkész voltam. Lényegében az ő életét éltem, a napomból 24 órát neki szenteltem - magyarázta.

Amellett, hogy végezte a házimunkát, rendszeresen elkísérte a férjét a versenyekre, lényegében ő volt Senna jobbkeze, emellett a pénzügyi dolgaikat is ő kezelte. Akkoriban csak kevés pénzük volt, így okosan kellett gazdálkodniuk.

- Lényegében én voltam a pénztáros, mert az összes megkeresett pénzét nekem adta. Így én feleltem az anyagiakért, még ha csak egy kávét akart venni, arra is én adtam. Viszont nem szerette, hogy az én kezemben van a kontroll, még egy sampont is csak félve mertem megvenni, mert attól tartottam, lehet, nem marad elég ételre. Bonyolult volt az életünk.

Mindig is tisztában volt vele, hogy csak Senna második szerelme lehet, hiszen az autóversenyzés állt az első helyen. Úgy látta, a sportolót csak a karrierje érdekelte, az viszont már nem tartozott a céljai közé, hogy gyereket vállaljon, ám Lilian szerette volna megtapasztalni az anyaságot, elsősorban ez okozta kettejük között a fő nézeteltérést, ami végül a válásukhoz vezetett.

- Teherbe estem anélkül, hogy tényleg terveztük volna. Vettem egy tesztet, ami pozitív lett. Nagyon féltem beszélni erről, mert annyira feszült volt a verseny előtt. A futamok előtt még külön is aludtunk, ő kért erre direkt.

Végül egy verseny után megmondta, hogy állapotos, ám Senna nem azt a választ adta neki, amire vágyott, helyette azt mondta, menjen vissza Brazíliába, és nevelje fel ott a gyermeküket, ő pedig tovább építi a karrierjét Európában. Ekkor Lilian teljesen összetört, három nappal később sajnos elvetélt. Visszatértek Brazíliába egy rövid időre, de Senna hamar Angliában kötött ki megint, mert el akarta érni a nagy álmát, hogy a Forma-1 pilótája legyen. Akkor kiderült, a házasságuknak nincs semmi értelme, hiszen mind a kettejüknek más az életcélja. A válásukat 1983-ban mondták ki.

Bár Lilian teljesen összetört, teljesen barátságosan váltak el, 1983-ban megismerte a második férjét, akihez fél évvel később feleségül is ment, majd 1984-ben megszületett a gyermekük, ezzel beteljesítette a legnagyobb álmát. Érdekesség, hogy pont ugyanebben az évben Senna a Forma-1 pilótája lett.

Michael Schumacher lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép Gina Schumacher.

Michael Schumacher ritkán látott lánya ilyen szép nő: Gina a nyáron férjhez megy

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük