Az eszméletét vesztett úszónőt az edzője mentette ki a vizes vb-n: ilyen most Anita Alvarez állapota
Anita Alvarez eszméletét vesztette a 19. FINA vizes világbajnokságon.

úszócsaj-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június 17-én startolt el a 19. alkalommal megrendezett FINA vizes világbajnokság, a Budapesten megrendezett versenyre a világ minden tájáról érkeztek sportolók. Az esemény csütörtöki napja drámai pillanatokat is tartogatott, ugyanis Anita Alvarez szinkronúszó a medencében ájult el.

A 25 éves, amerikai sportolónőt szerencsére sikeresen kihúzták a vízből.

Anita Alvarez a medencében ájult el, most ilyen az állapota

Anita Alvarez a női szabad program versenyén vett részt, azonban hirtelen eszméletét vesztette, és a medence aljára süllyedt. Az edzője, Andrea Fuentes egyből észlelte, hogy nagy a baj, így gyorsan utánaugrott, hogy kimentse. Még egy férfi úszó is segített nekik.

GettyImages-1241465262
Fotó: Nikola Krstic/MB Media / Getty Images Hungary

Körülbelül tíz másodpercig lehetett Alvarez ájult állapotban, miután kimentették, a mentők azonnal ellátták a bajba jutott úszót.

 - Megijedtem, mert csak annyit láttam, hogy nem lélegzik, de most már jól van. Anita sokkal jobban érzi magát - idézte az edző szavait a Daily Mail.

Az amerikai úszócsapatot láthatóan elszomorította a szörnyű eset, és a medence mellett vigasztalták egymást.

GettyImages-1404452480
Fotó: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Hungary

Fuentes az Instagram-oldalán egy közleményben is beszámolt Alvarez állapotáról.

- Anita jól van, az orvosok minden létfontosságú dolgot ellenőriztek nála, és minden normális: pulzusszám, oxigén, cukorszint, vérnyomás. Minden rendben van. Néha elfelejtjük, hogy ez a nagy állóképességet igénylő sportokban is előfordul, legyen szó maratonról, kerékpározásról vagy terepfutásról. Mindannyian láttunk már olyan képeket, ahol egyes sportolók nem érnek célba, mások pedig segítik őket. A mi sportágunk sem különbözik a többitől, csak egy medencében vagyunk, feszegetjük a határainkat, és néha túllépjük azokat - írta.

Hozzátette, Anita a mai napot végigpiheni, majd az orvossal együtt eldöntik, úszhat-e a csapatdöntőben, vagy sem. Nem ez az első eset, hogy elájult, tavaly Barcelonában történt vele hasonló eset, akkor is az edzője ugrott utána.

Emlékszel Gabriela Sabatinire?

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az elmúlt évek alatt Gabriela Sabatini.

Ezt is szeretjük