Steffi Graf a Vogue címlapján: 53 éves korára ennyit változott a teniszcsillag

Steffi Grafról a magazin német kiadása készített lenyűgöző fotókat.

steffi-graf-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Steffi Graf lenyűgözően néz ki a német Vogue júniusi címlapján. A teniszlegenda nem sűrűn mond igent ilyen jellegű megkeresésre, egyáltalán nem szeret szerepelni, és tudatosan távolodott el a rivaldafénytől.

Nem véletlenül tartják a sportág egyik meghatározó alakjának: 22 alkalommal avatták Grand Slam-bajnokká, és összesen 377 héten át vezette a világranglistát, utóbbival a mai napik rekordernek számít.

Steffi Graf a Vogue címlapján

1999. augusztus 13-án a heidelbergi otthonában tartott sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását. Mivel nem sűrűn szerepel, szembetűnő, milyen sokat változott: 53 évesen fantasztikusan néz ki a címlapon.

Két évvel azután, hogy felhagyott a versenysporttal, hozzáment pályatársához, Andre Agassihoz. Két gyermekük született, Jaden és Jaz már mindketten felnőttek. A sportoló házaspár Las Vegasban él, és igyekeznek távol maradni a nyilvánosságtól.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ez az egész nem egy döntés volt, amit a visszavonulásom után meg kellett hoznom. Egyszerűen a szereplésmentes élet illik a személyiségemhez. Gyakorlatilag nagyon kicsi az igényem a szereplésre. A privátszféra a karrierem kezdete óta rendkívül fontos volt a számomra, pláne, hogy ennyire fiatalon bekerültem a köztudatba - ecsetelte a magazin interjújában.

Mégsem bánja, hogy mindössze 18 éves volt, amikor megismerte a világ. A versenysportnak hála olyan gyönyörű pillanatokat élhetett meg, amelyeket örökre a szívében őriz. Viszont nem tagadja, élvezte, hogy a pályáról lelépve visszacsöppenhetett a normális életbe.

Manapság Children for Tomorrow nevű alapítványának él. A szervezet olyan gyermekeket és fiatalokat támogat, akik háború sújtotta övezetből menekültek. Pszichoterapeuták, iskolák, kórházak és szülők együttműködésével szállást, iskoláztatást és pszichológiai kezelést biztosítanak a gyerekeknek.

Gabriela Sabatini napjainkban

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az elmúlt évek alatt Gabriela Sabatini.

Ezt is szeretjük