Cristiano Ronaldo tettei sokak szemébe könnyet csalnak - Fotókon a legjólelkűbb sztársportolók
Fotókon azok a sztársportolók, akik gyakran szoktak jótékonykodni.

cristiano-ronaldo-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos olyan sztársportoló van, aki a vagyonát nemcsak magára költi, hanem gondol másokra is. Az egyik legnagyobb lelkű adományozó Cristiano Ronaldo, aki gyermekként rengeteg nehézségen ment keresztül, ugyanis szegénységben nőtt fel. Ám az álmait sosem adta fel, hogy egyszer profi futballistává váljon, a kemény munkája meghozta gyümölcsét, ugyanis napjainkban ő az egyik legnépszerűbb focista.

Jótékonykodó sportolók

A 34 éves sztár sosem felejtette el, honnan jött, talán ez is ösztönzi őt rendszeresen, hogy segítsen a szegény sorsú gyermekeken. 2017-ben például egy chilei gyermekkórház felépítésének költségeit vállalta magára egy olasz üzletemberrel együtt, de nem ez volt az egyetlen dél-amerikai gyermekkórház, amely az ő segítségével épülhetett fel. Rendszeresen ad vért, pont emiatt nem hajlandó tetováltatni sem, egyrészt a fertőzésveszély miatt, másrészt egy frissen tetovált ember nem adhat vért, fél évet kell várnia, hogy újra alkalmassá váljon a véradásra.

Ahogy sok sztár, így ő is támogatja az UNICEF munkásságát. Az is példaértékű tette volt, amikor a 2013-ban elnyert Aranylabda díjából készült replikáját ahelyett, hogy a szekrényére tette volna ki, inkább elárverezte, 180 millió forintot kapott cserébe érte, de ezt természetesen súlyos és gyógyíthatatlan beteg gyerekeket segítő alapítványnak ajánlotta fel.

Nem Ronaldo az egyetlen sportoló, akinek hatalmas szíve van, ha adakozásról van szó. Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a sztársportolók, akik gyakran jótékonykodnak.

Ezt is szeretjük