Az ABBA szőke szépsége bikiniben pózolt a címlapon: a zenekar aktív évei idején ilyen felvétel is készült róla

Ritkán látott fotókat mutatunk az ABBA Agnethájáról.

agnetha-faltskog-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ABBA együttes 1972 és 1983 között működött, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad olyan örökzöld slágerekkel lopták be magukat az emberek szívébe, mint a Dancing Queen, a Waterloo, a Mamma Mia, a Money, Money, Money, a Take A Chance On Me vagy a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight). 

A rajongók nemcsak a fülbemászó dalaikat, hanem a zenekar tagjait is megszerették külön-külön, sokan a gyönyörű Agnethára néztek fel, aki szenzációs alakjával is felhívta magára a figyelmet. A kétgyermekes édesanyát több alkalommal lekapták bikiniben az együttes aktív évei alatt.

Agnetha Fältskog bikinis fotói

A svéd szépség a '70-es években a Hitkrant magazin címlapján szerepelt, akkor egy kék bikinit viselt. Szépségéről gyakran írtak a lapok, ennek ellenére az ABBA sztárja nem látta magát annak akkoriban, sőt, roppant kritikus volt magával szemben, pedig szerintünk semmi oka nem lett volna rá. A '70-es évek egyik leggyönyörűbb énekesnője volt.

agnetha 1
Fotó: Hitkrant

Az Abbaarticles.blogspot.com régi interjúikat fordította le svédről angolra, így az interneten számos nyilatkozatukat elolvashatják a nosztalgia kedvéért a rajongók. 1978-ban így vélekedett magáról:

- Szerintem egyáltalán nem vagyok gyönyörű. Amikor kislány voltam, volt egy hatalmas rés a fogaim között, a fogorvos persze végzett rajta némi korrekciót, emiatt viszont négy éven át fogszabályzót hordtam. Nem mertem utána mosolyogni, mert akkor mindenki látta volna a drótokat - mesélte a lapnak.

Egy másik 1978-as interjúban a csapat diétázási szokásairól kérdezték. Agnetha akkor megjegyezte, hogy hiába az állandó fellépések és a sok tánc, ez akkoriban nem volt nekik elég, hogy megtartsák a súlyukat. A lányok közül Anni-Frid volt a szerencsésebb alkat, ő bármit ehetett, nem hízott, Agnetha viszont azt tapasztalta, a csípője, a combja és a feneke kritikus testrészek nála.

- Amikor valami nagyon finomat eszem, azonnal meglátszik rajtam. Persze az újságírók nagyon kedvesek, mindig azt írják, milyen szexis a hátsóm, de ez szerintem csak annyit jelent, hogy túl sok a felesleg azon a területen. Amikor Björn és Benny elolvasták, ezt mondták nekem: "Na, csajszi, újra oda kell figyelnünk a testsúlyunkra!" Itt saját magukra is gondoltak, mert addigra már ők is érezték, hogy az övük egyre szorosabb. Nincs is annál zavaróbb, ha túl szűk jelmezben kell fellépnünk - mesélte akkor az énekesnő.

Elmondta azt is, amikor szigorú diétán voltak, 1000 kalóriát vihettek csak be a szervezetükbe egy nap alatt. 25 kalória ért egy pontot, így könnyebben be tudták osztani a kalóriákat, egy nap alatt maximum 35 vagy 40 pontot érhettek el.

Romy Schenider bikinis fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Romy Schneider bikiniben.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük