Ő az ABBA Benny Anderssonjának második felesége: Mona mellett találta meg a boldogságot válása után

Benny Andersson és Mona Nörklit 1981-ben házasodtak össze.

benny-andersson-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ABBA két imádott sztárja, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad sokáig egy párt alkottak, 1969-ben szerettek egymásba, majd az esküvőjüket 1978 októberében tartották meg.

A házasságuk nem tartott sokáig, 1980-ban jelentették be, hogy különválnak az útjaik, válásukat 1981 februárjában mondták ki, már ebben az évben az énekes újraházasodott.

Benny Andersson idén 40 éve házas Monával

Az ABBA énekese Mona Nörklit svéd tévébemondóval egy partin találkozott először, ugyanahhoz az asztalhoz ültették őket, így beszélgetésbe elegyedtek, magyarázta a svéd Vi magazinnak az énekes még 2010-ben.

Benny és felesége 2004-ben.
Benny és felesége 2004-ben.
Fotó: David Westing / Getty Images Hungary

- Nagyjából negyedórámba telt, mire ráeszméltem, hogy ez a nő itt mellettem megváltoztathatná az egész életem. Fogalmam sincs, hogyan történt, egyszerűen csak kipattant ez a gondolat a fejemből. Kicsit olyan élmény volt ez, mintha nem lett volna más választásom. Megállás nélkül beszélgettünk, vagy nyolc órán keresztül, de nem tudom felidézni már, miről. Akkor még Frida férje voltam, viszont nem akartam játszadozni a lányokkal, így körülbelül három-négy hónap telt el, mire Monával egy párrá váltunk - magyarázta.

1981 februárjában kezdtek randizni egymással, kilenc hónap járás után kötötték össze az életüket, így idén már a negyvenedik házassági évfordulójukat ünnepelhetik majd.

Ez a fotó 2008-ban készült róluk.
Ez a fotó 2008-ban készült róluk.
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

- Szeretem Monát, nagyon sokat jelent nekem. Szerencsésnek tartom magam, hogy megismerhettem egy olyan nőt, aki annyi mindent megmutatott nekem a világból, sokkal bölcsebb nálam. Mona teljesen megváltoztatta, hogyan tekintek manapság a valóságra, segített nekem abban, hogy tényleg kinyissam a szemem - fogalmazta feleségéről, majd hozzátette, mielőtt megismerkedtek volna, csak az ABBA körül forgott az élete, nagyon beszűkült a világnézete.

Egy közös gyerekük született, Ludvig fiuk 1982-ben látta meg a napvilágot. Nem ő az énekes egyetlen gyermeke, 1963-ban szülte meg volt jegyese, Christina Grönvall fiukat, Petert. Két évvel később lett egy lányuk is, Heléne. 1966-ban felbontották a jegyességüket a nővel, ezután a gyerekeiket közösen nevelték tovább.

Fotókon Björn Ulvaeus és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Björn Ulvaeus szívét.

Ezt is szeretjük