Az ABBA szőke sztárja emiatt élte meg pokolként a bandában töltött utolsó éveket
Agnetha Fältskog élete gyökeresen megváltozott 1979-ben.

agnetha faltskog cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ABBA zenekar óriási népszerűségnek örvendett a '70-es és '80-as években, az emberek pillanatok alatt a szívükbe zárták a bandatagokat, Björn Ulvaeust, Benny Anderssont, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot. Olyan örökzöld slágereket készítettek, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia, a Gimme! Gimme! Gimme!, a Waterloo vagy a Take A Chance On Me.

Míg Ulvaeus Fältskog férje volt, addig Andersson Lyngstaddal élt házasságban. Később mind a két pár elvált egymástól, a zátonyra futott házassággal kezdődtek a gondok a szőke énekesnő életében.

Az ABBA utolsó évei emiatt voltak nehezek Agnetha számára

A zenekar hivatalosan 1972-ben alakult meg, akkor Agnetha már egy éve Ulvaeus felesége volt. Gyermekük, Linda 1973-ban jött a világra. Miután az ABBA 1974-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című slágerükkel, óriási népszerűségnek örvendtek. Fellépések és lemezfelvételek dátumaival telt meg a naptáruk. 

abba
Fotó: Michael Putland / Getty Images Hungary

1977-ben született meg a házaspár második gyermeke, Christian. Érthető módon Agnetha sokkal több időt akart csemetéire szánni, ám a zenekar sok erőt vett el tőle, emiatt gyötörte a lelkiismeret-furdalás, írta meg róla a The Daily Express brit lap.

A házaspár egyre jobban elhidegült egymástól, próbálták menteni a kapcsolatukat, rájöttek, jobb, ha külön utakon folytatják, 1979 elején jelentették be, hogy véget ért a házasságuk. Rá egy hét múlva Ulvaeusnak lett egy új barátnője, ami hatalmas csalódást okozott az énekesnőnek. Hivatalosan 1980 nyarán mondták ki a válásukat. A sajtóban akkoriban ezt úgy kommunikálták, hogy ez egy vidám szakítás volt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A magánéleti gondok ellenére a zenekar továbbra is megmaradt, eközben Andersson és Lyngstad frigye is tönkrement, ők 1981-ben váltak el. Agnetha számára nem volt könnyű a zenekarban, hiszen mégis az exférje volt a munkatársa, aki összetörte a szívét. Kapcsolatuk végéről szól a The Winner Takes It All című slágerük is, amiről 2013-ban úgy nyilatkozott, hogy számára ez a legszemélyesebb ABBA-sláger.

- Björn azután írta ezt a dalt, miután szétmentünk, nagyon megérintett ez akkor. Minden fájdalmamat és érzelmemet beletettem abba a számba. Nem zavart, hogy megosztottam az érzéseim az emberekkel, nem gondoltam ezt helytelennek - vallotta be akkor.

agnetha és bjorn
Fotó: Leif Skoogfors / Getty Images Hungary

A sok utazás is megviselte őt, Agnetha akkoriban betegesen rettegett a repüléstől, mindig attól tartott, hogy lezuhannak.

A zenekar hivatalosan 1982-ben oszlott fel, az ABBA végéhez pedig a tönkrement házasságoknak is köze volt.

Ma már nem biztos, hogy felismernéd az ABBA férfi tagjait

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Björn Ulvaeus és Benny Andersson.

Ezt is szeretjük