Az ABBA szőke sztárja emiatt élte meg pokolként a bandában töltött utolsó éveket

Agnetha Fältskog élete gyökeresen megváltozott 1979-ben.

agnetha faltskog cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ABBA zenekar óriási népszerűségnek örvendett a '70-es és '80-as években, az emberek pillanatok alatt a szívükbe zárták a bandatagokat, Björn Ulvaeust, Benny Anderssont, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot. Olyan örökzöld slágereket készítettek, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia, a Gimme! Gimme! Gimme!, a Waterloo vagy a Take A Chance On Me.

Míg Ulvaeus Fältskog férje volt, addig Andersson Lyngstaddal élt házasságban. Később mind a két pár elvált egymástól, a zátonyra futott házassággal kezdődtek a gondok a szőke énekesnő életében.

Az ABBA utolsó évei emiatt voltak nehezek Agnetha számára

A zenekar hivatalosan 1972-ben alakult meg, akkor Agnetha már egy éve Ulvaeus felesége volt. Gyermekük, Linda 1973-ban jött a világra. Miután az ABBA 1974-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című slágerükkel, óriási népszerűségnek örvendtek. Fellépések és lemezfelvételek dátumaival telt meg a naptáruk. 

abba
Fotó: Michael Putland / Getty Images Hungary

1977-ben született meg a házaspár második gyermeke, Christian. Érthető módon Agnetha sokkal több időt akart csemetéire szánni, ám a zenekar sok erőt vett el tőle, emiatt gyötörte a lelkiismeret-furdalás, írta meg róla a The Daily Express brit lap.

A házaspár egyre jobban elhidegült egymástól, próbálták menteni a kapcsolatukat, rájöttek, jobb, ha külön utakon folytatják, 1979 elején jelentették be, hogy véget ért a házasságuk. Rá egy hét múlva Ulvaeusnak lett egy új barátnője, ami hatalmas csalódást okozott az énekesnőnek. Hivatalosan 1980 nyarán mondták ki a válásukat. A sajtóban akkoriban ezt úgy kommunikálták, hogy ez egy vidám szakítás volt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A magánéleti gondok ellenére a zenekar továbbra is megmaradt, eközben Andersson és Lyngstad frigye is tönkrement, ők 1981-ben váltak el. Agnetha számára nem volt könnyű a zenekarban, hiszen mégis az exférje volt a munkatársa, aki összetörte a szívét. Kapcsolatuk végéről szól a The Winner Takes It All című slágerük is, amiről 2013-ban úgy nyilatkozott, hogy számára ez a legszemélyesebb ABBA-sláger.

- Björn azután írta ezt a dalt, miután szétmentünk, nagyon megérintett ez akkor. Minden fájdalmamat és érzelmemet beletettem abba a számba. Nem zavart, hogy megosztottam az érzéseim az emberekkel, nem gondoltam ezt helytelennek - vallotta be akkor.

agnetha és bjorn
Fotó: Leif Skoogfors / Getty Images Hungary

A sok utazás is megviselte őt, Agnetha akkoriban betegesen rettegett a repüléstől, mindig attól tartott, hogy lezuhannak.

A zenekar hivatalosan 1982-ben oszlott fel, az ABBA végéhez pedig a tönkrement házasságoknak is köze volt.

Ma már nem biztos, hogy felismernéd az ABBA férfi tagjait

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Björn Ulvaeus és Benny Andersson.

Ezt is szeretjük