Egy magyar lány nyerte meg ezt a különleges versenyt
Valószínűleg még nem is hallottál róla!
Kivételes teljesítményt nyújtott ez a magyar lány. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Málta 2016-os eseménynaptára ismét tele van számos érdekes programmal. A események között találunk kulturális fesztiválokat, sportrendezvényeket, klasszikus zenei és könnyűzenei koncerteket és temérdek ünnepet. Ezek utóbbiak közül legkiemelkedőbb a híres máltai feszták.

A máltai szigetek talán leglátványosabb vallási eseményei a falusi ünnepek, a feszták. A feszta azonban nemcsak vallási ünnep, hanem társadalmi esemény. Ilyenkor kirakodóvásárokat, kiállításokat, tűzijátékokat szerveznek, a templomok környéke az emberek színes forgatagától és utcabáloktól hangos.

A magyar lány nyerte a máltai triatlont!

A feszták egyszerre vallásosak és világiak, és ez az ötvözet különleges, emlékezetes élménnyé, amolyan tavasztól őszig tartó karnevállá teszi őket.
A kora tavaszi időszak tele volt rangos sporteseményekkel.

Februárban már maratont futottak a sport szerelmesei, április elején pedig az Xterra triatlon verseny vonzott sok külföldi és hazai sportolót a szigetre. Magyar vonatkozása a versenynek, hogy tavaly és idén is magyar női győztese volt a máltai Xterrának Poór Brigitta személyében.

Nézd meg Brigit versenyzés közben az alábbi videóban!

Tüzijáték fesztivál

Április végén fényárba borul a máltai égbolt a Malta International Fireworks Festivalnak köszönhetően. Hazai és nemzetközi pirotechnikai csapatok mérik össze szárazföldön és levegőben zenére komponált tűzijátékműsoraik legjavát.

Ha a tavaszi maraton és Xterra triatlon verseny nem bizonyult elég kihívásnak, és csak az adrenalin meg az erő számít, május 28-án Máltán a helyed. The Grid Road Race, lépj túl a határaidon! 15 kilométer futás változatos terepen, tele akadályokkal, sziklamászással, ugrásokkal és egyéb kihívásokkal.

Koncertek minden mennyiségben

Június tele lesz zenei fesztiválokkal. Mindjárt az elején egy szivárványos programmal indul a nyár. Június elején rendezik meg a Malta Gay Pride-ot, a szigetek melegfelvonulását. A hónap vége tartogatja az igazi nagy eseményt. Idén lesz tíz éve, hogy a neves könnyűzenei csatorna, a Music TV Máltát választotta egyik legjelentősebb európai zenei fesztiválja, az Isle of MTV helyszínéül. Azóta is minden évben frontvonalbéli szupersztárok álltak az IOM máltai színpadára. A jubileumi koncert 2016. június 28-án biztos sikerre számíthat, hiszen az első kettő, már most beharangozott név garantálja a fergeteges hangulatot.

Jess Glynne és Wiz Khalifa azonban csak az első két sztárfellépő. Az Isle of MTV Malta Special az eddigiekhez hasonlóan továbbra is ingyenes, csak a VIP zónába kell jegyet váltani.

Az idei művészeti események legrangosabbikának a Malta International Arts Festival ígérkezik július 10. és augusztus 3. között. Köszönhetően a nyári időszaknak és Málta garantáltan kellemes klímájának, az események legtöbbje szabadtéri, de lesznek programok az Operaházban és más történelmi emlékhelyen, kulturális intézményben.

A máltai nyár nem múlhat el jazz nélkül. Erről minden évben a Malta Jazz Festival és neves nemzetközi fellépői gondoskodnak, idén július 22. és 24. között.

Ősszel is egymást érik a különböző kulturális események a szigeten. Hagyomány és romantika jellemzi a Három város ünnepét, a Birgufest-et, amit idén október 1-jén és 2-án tartanak. Ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre a máltai fehér éjszaka, a Notte Bianca. A nemzetközi alapokon nyugvó összkulturális eseményen egész éjszakás művészeti és ismeretterjesztő programokkal várják Vallettában az érdeklődőket.

Decemberben Málta is karácsonyi hangulatra vált. A hónap elejétől ismét a gozói Ghajnsielembe költözik a 2000 évvel ezelőtti Betlehem. Hétvégente megelevenedik a korhű életkép és Jézus születése.

Ezt is szeretjük