A világ 3 legvadabb úti célja

Ismerd meg a természet legizgalmasabb csodáit, és hagyd, hogy lenyűgözzenek a világ legextrémebb úti céljai!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eleged van a fagyos hétköznapokból, és valami vérpezsdítő, izgalmas kalandra vágysz - amitől felszökik az adrenalinszinted is -, utazz el, és tombold ki magad a legizgalmasabb helyeken!

Összeállításunkból megtudhatod, melyik az a három igazán vakmerő úti cél, ahová mindenképpen el kell menned egyszer, ha a vérbeli kalandorok táborába tartozol.

A maorik földjének vad vizei: Új-Zéland

Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer eljutnak Új-Zélandra, a Föld túloldalára. Ebben az esetben már az utazás, pontosabban a 36 órás repülőút is kihívást jelent, nem beszélve arról, hogy a világ egyik legifjabb vidéke egyben az extrém sportok őshazája, vadregényes tájaival, folyóival pedig a veszély kedvelőinek igazi paradicsoma is.

A természeti adottságok és az alacsony népsűrűség szinte az összes létező sportnak teret ad, beleértve az extrém sportokat is. Ha a vadvízi evezés már meg sem kottyan neked, és valami még veszélyesebb adrenalinbombára éhezel, itt kipróbálhatod a barlang-raftingot, ami garantáltan megnöveli majd pulzusod.

A vízi sportoknak ez a típusa még veszélyesebb amiatt, hogy a felborulás kockázata mellett számolnod kell azzal is, hogy a barlang falához csapnak a hullámok.

Megfelelő védőfelszereléssel - sisak, mentőmellény - és felkészültséggel azonban nem érhet baj, a cseppkőbarlangokban eléd táruló látvány pedig minden kockázatot megér. Ha szeretnéd, hogy mindebben részed legyen, elsősorban a Taupo- és a Waitomo-folyókat kell célba venned.

A sivatag kapuja: Szahara, Tunézia

Tunézia az ellentétek országa. Afrikában a legeurópaibb úti cél, melyről mindenkinek a tenger, a napfény és a pálmafák jutnak először eszébe, ha azonban a klasszikus nyaralási tevékenységek helyett kalandtúrára vágysz, itt abban is részed lehet. Az ország természeti adottságai igen változatosak: északon erdők húzódnak, a keleti partvidék csodálatos tengerparttal és patinás szállodákkal vár, míg a déli országrészre átnyúlik a világ legnagyobb sivataga, a Szahara. Ha tehát kihívásokat és izgalmakat keresel, dél felé vedd az irányt!

A sivatagi túrák során próbára teheted állóképességedet, és a természet viszontagságait is megtapasztalhatod a szél és a homok erejének formájában. A sivatagot dzsipekkel lehet megközelíteni, melyek légkondicionáltak, és erre a terepre képezték ki őket, ám a homokdűnék közötti zötykölődés bizony így sem sétagalopp.

De hidd el, mindez az utazás viszontagságaival együtt is megéri: a látvány, mely a Csillagok háborúja és Az angol beteg alkotóit is megihlette, mindenért kárpótol majd. Az út során a pihenőhelyeknél lehetőséged lesz kipróbálni a tevegelést, és igazi karavánokkal is találkozhatsz.

Ha szeretsz síelni, a sivatagban is megteheted, a hullámok helyett ugyanis meglovagolhatod a homokbuckákat is - a környéken nagy népszerűségnek örvend a dűnedeszkázás. A legjobb, ha olyan túrán veszel részt, melynek során az éjszakát is a végtelen homok birodalmában töltheted, a felejthetetlen szépségű sivatagi naplemente és napfelkelte örökre bevésődik emlékezetedbe.

Túra az egyik legaktívabb vulkánhoz: Szicília, Olaszország

Ha igazán különleges és izgalmas kikapcsolódásra vágysz, vedd célba
a világ egyik legaktívabb vulkánját, a szicíliai Stromboli-sziget tűzhányóját. A sziget lakossága biztonságban van, és a szakértők is folyamatosan ellenőrzik a működő tűzhányót, így félned nem kell, mégis ott lehetsz a tűzvonalban. Ha megvan benned az elhatározás, de nem tudod, hogyan vágj bele, érdemes megnézned az utazási irodák ajánlatait. Számos vulkántúrát szerveznek a környékre, hogy testközelből tapasztalhasd meg a természet félelmetes játékát.

A kalandtúra során gyalog hódíthatod meg a Strombolit - itt nem közlekednek autók, mivel nincs is rájuk szükség, a szűk sikátorokon így is rövid idő alatt bejárhatod az egész szigetet. A 926 méter magas tűzhányót a túra alkalmával a kitörések miatt 290 méterig közelítheted meg, de így is változatos terepre kell készülnöd.

A sziget főteréről vezető út eleinte poros, majd meredek, sziklás rész követi, ami végül egy keskeny ösvénnyé szűkül. Innen már megpillanthatod a kitöréseket, a fényképeződet pedig semmiképp se hagyd otthon, ha lávafotókkal akarod gazdagítani albumodat. Ha teheted, válassz olyan utazást, melynek része az éjszakai túra is, ekkor a leglátványosabb ugyanis a természet tűzijátéka.

OLVASD EL EZT IS!

szoros
  • nemzeti park
  • világjáró

A világ leggyönyörűbb helye

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük