A világ leghosszabb üveghídján nem csak a tériszonyosok félnek: a legszédítőbb hidak a nagyvilágból
Ezekhez a szédítő hidakhoz bizony nem árt némi bátorság!

hidak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hidak lenyűgöző és praktikus építmények, amelyek sokféle tudást ötvöznek. Olykor szédítő magasságokban húzódnak, máskor különleges formájuk hívja fel rájuk a figyelmet, de napjainkban az sem ritka, hogy készítőik e két tulajdonságot ötvözik, és megspékelik még egy üvegpadlóval is, hogy garantált legyen a borzongás.

Az üvegpadlós építmények aztán tényleg nem a tériszonyosoknak valók, de lehet, hogy azok is meggondolnák, hogy átkeljenek rajtuk, akik egyébként nem félnek a magasságtól. Mindenesetre nem csak az átlátszó hídpálya miatt lehetnek félelmetesek a szerkezetek.

Szédítő hidak a nagyvilágban

Kína jóformán versenyt űz a rémisztő hidak építéséből. Az országban már eddig sem volt hiány a hajmeresztő üvegpadlós változatokból, ám idén nyáron három év munkát követően átadták a Guangdong megyében található Lianjiang-folyó felett átívelő függőhidat, ami a világ leghosszabb üvegpadlós hídjának címét is kiérdemelte. A Dezeen videója alapján könnyű elképzelni, hogy micsoda élmény lehet áthaladni rajta. Azonban nem feltétlenül kell Kínáig menni, ha az ember egy kis borzongató hídélményre vágyik, közelebb is találkozni érdekes alkotásokkal.

(Borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary, Dezeen/Youtube.)

Ezt is szeretjük