Egy őserdő felett vezet végig a lélegzetelállító függőhíd: Kanada gyöngyszeme a Capilano-kanyon

A Capilano-kanyon függőhídja szédítő magasságban, óriási fenyők között vezet végig.

Capilano-kanyon-függőhíd

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy örökzöld őserdő hatalmas fái között sétálni már önmagában is felejthetetlen élmény, Kanadában azonban még ennél is tovább mentek: a fenyők lombkoronájában vezet végig az út, sokszor szédítő magasságban.

Kanada délnyugati csücskében, Vancouver városa fölött található a 27 hektáros Capilano-kanyon, a Capilano folyó varázslatos völgye, ahol egy izgalmas park várja a kalandra vágyókat.

A Capilano-kanyon függőhídja

A folyóvölgyben egy kiépített ösvény vezet végig a fenyves hatalmas lomboronái között, melynek leglátványosabb és egyben legkedveltebb turisztikai attrakciója a Capilano-függőhíd, mely részben a folyó fölött, részben az erdőben húzódik meg.

A Capilano-függőhíd 70 méter magasságban vezet át az erdőn. A parkban egyébként további hat kisebb függőhíd szeli át az akár száz méter magasra megnőtt, cédrusillatú fák lombozatát.

Cliff walk kilátó

A függőhidak mellett egy félköríves kilátó is épült a gránitsziklás hegyre, 16 ponton egy sziklához erősítve: a magaslatra felérve csodás panorámában lehet része a kirándulóknak.

A folyó fölött haladó Capilano-híd eredetileg 1889-ben épült meg, méghozzá kenderkötelekből és cédrusdeszkákból, 1903-ban sodronyos függőhíddá építették át. 1935-ben vásárolta meg „Mac” MacEachran, aki a parkot a helyi bennszülöttek hozzájárulásával totemgyűjteménnyel gazdagította.

A hidat 1956-ban újjáépítették, ám az igazi fellendülést mégis az jelentette, amikor a kanadai születésű Nancy Stibbard megvásárolta 1983-ban, és 30 év alatt az ország kedvelt turisztikai központjává emelte a területet. A park látogatottsága nőni kezdett, mire 2004-ben megnyílt a Treetops Adventure nevű élményközpont.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A gyönyörű helyszínen vezetett kirándulások és kiállítások, valamint szervezett rendezvények segítenek jobban megismerni a természetet és az őserdőt, nem véletlen, hogy nagy népszerűségnek örvend a park a kirándulók körében.

Csodálatos élő hidak

A különös, növényekből készült, élő hidak főleg az ázsiai országokban fordulnak elő.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük