Így rengeteget spórolhatsz az utazáson: 4 módszer, amivel több pénz marad a zsebedben

Néhány trükk bevetésével olcsóbb lehet az utazás, és több költőpénz marad az ember zsebében is.

Spórolási tippek utazáshoz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utazások megterhelhetik a pénztárcát, különösen, ha az ember nem kellőképp körültekintő a szervezés során. Rengeteg pénz megspórolható ugyanis, ha néhány tippet megfogad valaki, akár még egy plusz hétvégi út is kijöhet az így fennmaradó összegből.

Az utazás módja, időpontja, a szálláshely típusa és számos egyéb, apróságnak tűnő körülmény befolyásolja a végösszeget. Rengeteget számít a rugalmasság és a tudatos tervezés, amely akár felezheti is a költségeket.

Spórolási tippek utazáshoz

Rugalmasság az időpontban

A rugalmasság különösen fontos az utazás időpontját illetően. Fix dátumra érdemes korán foglalni, az utolsó pillanatos utaknál viszont jobb minél lazábban kezelni az elképzeléseket, és kevésbé ragaszkodni egy-egy konkrét naphoz. 

Egyes oldalakon napok szerint összehasonlíthatók a repülőjegyek, de a buszos utazásoknál is nagy különbségek lehetnek: ha az olcsóbb helyeket megtalálod, máris sokat tettél azért, hogy akár ezrekkel, tízezrekkel több költőpénzed maradjon.

Korai foglalás

Ha már év elején tudja valaki, hogy június első hetében megy szabadságra, nem jó ötlet sokáig halogatni a szervezés alapvető részleteit sem. Gyakorlatilag minden közlekedési eszközön, még a vonaton is kifoghattok egy remek akciós ajánlatot, minél korábban váltjátok meg a jegyet, annál olcsóbb lesz az utazás végösszege.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hétköznapi vakáció

Bár alapvetően az emberek többsége a hétvégi kiruccanásokat részesíti előnyben, legfeljebb néhány nappal toldják meg azt, hiszen így nem fogy jelentősen a munkahelyi szabadságuk, a hétvégi vakációzásnak is megvan a maga előnye.

Amellett, hogy jóval kisebb turistatömegre számíthatsz a népszerű desztinációkban egy szombat délutáni időpontnál, a kasszának is kedvezőbb választást jelent. A hétvégére szóló ajánlatok sok esetben jóval meghaladják a hétköznapiakat, ráadásul a szabad helyek gyors fogyása miatt is kevésbé kell aggódnod.

A városi kártyák előnyei

Amikor az ember egy városnéző túrát tervez, bizonyára több kihagyhatatlan múzeum, kiállítás, építészeti remekmű felkeresése is felkerül a listájára, amelyek eléréséhez gyakran tömegközlekedési eszközöket is igénybe kell venni.

A népszerűbb európai nagyvárosok azonban pontosan e célból a turisták számára remek ajánlatokkal kecsegtető városkártyákat, city cardokat kínálnak, melyek sokszor egy, két vagy három napra is korlátlan tömegközlekedést is magukban foglalnak, és kedvezményes belépőket biztosítanak az adott ajánlatban szereplő helyszínekre. Érdemes az érkezést követően azonnal, vagy már online megváltani azokat, ha több helyre készülnétek.

Rejtett költségek a szállásfoglalásnál

Az online szállásfoglalásnál az apró betűs részt is figyelembe kell venni, mivel nagyon sok múlhat rajta.

5 dolog, amire nagyon figyelj, ha online foglalsz magyar szállást: sok pénzed bánhatja

Az online szállásfoglalásnál az apró betűs részt is figyelembe kell venni.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük