Hihetetlen dolgok, amit a magyar turisták tényleg megpróbáltak ellopni - Idegenvezető árulta el

A szállodákból sok turista pofátlanul lop a dolgozók beszámolói szerint.

Turisták lopásai a szállodákban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szállodákban a turisták sokszor egészen elképesztő dolgokat lopnak el a hoteligazgatók és az utazásszervezők beszámolói szerint: a svédasztal lefosztása mellett a berendezés sem szent.

A svédasztalokra pakolt gyümölcsök, kis kiszerelésű lekvárok vagy a fürdőszobákba készített tusfürdők eltulajdonítása szinte mindennapos a szállodákban, ritka, hogy emiatt botrányos hangnemet ütnének meg a dolgozók, ám van az a szint, amikor már a szállodaigazgatónál is elszakad a cérna. A legpofátlanabb lopásokról meséltek a vendégeket rajtakapó alkalmazottak Kordos Szabolcs Turista from Hungary című könyvében.

A turisták pofátlan lopásai a szállodákban

- Őrjöngve hívott az igazgató, hogy addig nem engedi útjára a vendégeimet, amíg ki nem nyitották a csomagtartójukat. Biztos benne, hogy lepedők egész garmadáját lopták el, nézzük csak meg, az összes lepedőbe belehímezték a hotel nevét. Próbáltam csitítani, és a vendégek nevében kikértem magamnak a feltételezést. Ugyan mi szüksége lenne húsz lepedőre egy középosztálybeli családnak? Kár volt ennyire védenem őket. Egy félórás ramazúrit követően végre kinyílt az a nyavalyás csomagtartó, és tényleg tömve volt lepedővel - mondta egy Petra nevű utazásszervező, idegenvezető.

A görögországi utakra specializálódott szervező azt is elmondta, hogy egyszer egy luxusterepjárókkal érkező vendégsereg miatt is kínos helyzetbe került, akik úgy gondolták, megtehetik, hogy öt apartman komplett berendezését magukkal vigyék, tányérokkal, fakanalakkal, kisasztalokkal együtt.

- Néha már kínunkban nevetünk a szállodásokkal. Az egyikük vigyorogva kért, hogy menjek fel az egyik szobába, olyat mutat, amit még nem láttam. Amint beléptem, feltűnt valami: a falon tisztán kirajzolódott egy kép hűlt helye. - Azért csak nézzél még jobban körül - biztatott a görög. Hát igen, a lapos tévének is nyoma veszett. Elővettem az utast, közöltem vele, hogy mi most felmegyünk az emeletre tíz percre, és ráparancsoltam, hogy addig, nem érdekel, hogy honnan, de kerítse elő a tárgyakat. Természetesen nem mentünk fel az emeletre, a folyosó végéről néztük, ahogyan a hóna alatt cipeli fel a lepedőbe bugyolált képet és a tévét.

Petra azt is elmondta Kordos Szabolcsnak, hogy volt idő, amikor svédasztalt is csak felár ellenében voltak hajlandók felkínálni egyes szállodákban, ha magyar turistacsoport érkezett.

- Legtöbbször a gyümölcsök láttán estek kísértésbe az utasaim, mivel ezeket könnyű bedobni a táskába. Soha nem felejtem el, amikor egy főpincér odajött hozzám reklamálni a csoportom miatt. - Húsz kiló narancs fogyott el a reggelihez. Ez lehetetlen - mondta. - Talán szeretik a vendégek a narancsot, egyék csak, egészséges - válaszoltam naivan. - Igen, hölgyem, csakhogy héjat sehol sem találtunk - világosított fel a pincér. A buszban hosszasan kérleltem mindenkit: ne legyenek suttyók, ne pakolják el az ennivalót, mert roppant kellemetlen az egész. Alighogy ezt kimondtam, valami nekiütődött a lábamnak. Egy narancs volt az. Előgurult valahonnan…

Az utazásszervező azt is hozzátette, hogy a tapasztalt szállodai szarkák nem is a saját szobájukat rámolják ki, hiszen az feltűnő lenne, helyette egy-egy óvatlan pillanatban a takarítók kocsijára pakolt szappanokat, tusfürdőket, törülközőket lopkodják el, akár egészen ipari mennyiségben is. Az biztos, hogy nem kevés kellemetlen pillanatot, szégyenkezést élnek át az idegenvezetők, turisztikai szervezők az enyves kezű utasok miatt.

Cikkünk Kordos Szabolcs Turista from Hungary című kötete bővített, új kiadása alapján készült.

szakacskonyv


A nagy sikerű Hungary-sorozat szerzője, Kordos Szabolcs ebben a könyvében bemutatja, milyenek vagyunk, ha minden értelemben átlépjük a határokat. Elmesélik kalandjaikat a koronavírus idején az utasokat hazamenekítő idegenvezetők, azok a kollégáik, akik a krízis miatt a világ egy távoli pontján rekedtek, és beszélnek az iparág összeomlásáról a dráma nagy vesztesei, az utazási irodák tulajdonosai. 

A kötetben találkozhatunk még a legújabb kori magyar portyázók színe-javával, a hajnali nyugágyfoglalóktól a botcsinálta bazártolvajokon át a notórius műtárgytapogatókig. Hány ezer kilométert utazik egy téliszalámis szendvics? Hogyan jutunk be mi, leleményes magyarok a vécén keresztül a híres párizsi múzeumba? Hogyan fosztogatunk, csenünk, kölcsönzünk turistaként külföldön? Miként viselkednek hírességeink, színészeink, tévésztárjaink, politikusaink ott, ahol azt hiszik, senki nem ismeri fel őket?


Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 2303 forint.

Magyarok a luxusutakon

A drága luxusutazások világa sokak számára nehezen elképzelhető. Néhány szókimondó idegenvezető a szaftos részletekbe is beavatja az olvasókat Kordos Szabolcs Turista from Hungary című könyvének bővített kiadásában.

Mit csinálnak a magyarok a legdrágább luxusutakon? Idegenvezetők mondák el a titkokat

A drága luxusutazások világa sokak számára nehezen elképzelhető.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük