Miket látnak a szobalányok a magyar szállodákban? Megdöbbentő sztorik egy dolgozótól
Kínos helyzetekről és nehéz feladatokról mesélt egy magyar szállodai szobalány.

szobalany-hotel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember üdülni megy, és lefoglalja a lehetőségeihez és igényeihez mérten legjobb szállodát, elvárja, hogy az egész hét folyamán minden gördülékenyen történjen, makulátlan tisztaság és precizitás várja a pénzéért cserébe.

A szálloda háttérdolgozói akkor végzik jól a munkájukat, ha az embernek eszébe sem jutnak, csak a tökéletes pihenés marad meg az emlékezetében. A szobalányokra éppen ezért hatalmas teher nehezedik ilyenkor, pedig sok esetben nagyon kínos és megdöbbentő helyzetek várják őket a szobákban.

Felhígult a vendégkör

Már egyre többen engedhetik meg maguknak a négy- és ötcsillagos szállodák kényelmét egy-egy hétvégére vagy hétre, ami egyrészt örvendetes, a szállodások azonban bevallották, új kihívás számukra, hogy mindez a vendégkört is alaposan felhígítja, a nívó már nem a régi tiszteletnek örvend.

- Tömegével jönnek az ilyen-olyan turisták, akik azt sem tudják, miként kell viselkedni egy ilyen helyen. Az egyik napközben jött haza, meglátott engem odabenn, és sikítva elrohant. Nyilván nem tudta, hogy a szállodákban takarítónők járnak - mondta el Olga, egy fővárosi luxusszálló szobalánya Kordos Szabolcsnak, a Luxushotel Hungary 2. című könyv írójának.

A szobalány bevallása szerint százötvenezer forintot keres délutános, „leágyazó” munkakörben, mivel pedig jattot legfeljebb a vendégek 10%-a hagy, azt is a reggeles műszak zsebeli be, és sokszor a kimondottan neki hagyott borravaló sem érkezik meg hozzá, mellékállásban gazdag családoknál takarít. Ennek ellenére a szerény szállodai béréért is nagyon meg kell dolgoznia, a szobák nyugalma csak álom, és bizony előfordul, hogy ferde hajlamú vendégekkel is találkoznak.

"Szobalányos pornót nézett a vendég"

- Felhívtak egy szobába rendet rakni, kopogtam, szóltak, hogy jesz, úgyhogy benyitottam. Egy férfit találtam az íróasztalnál fürdőköpenyben, magát kényeztette, és szobalányos pornót nézett. Igen, van ilyen, több helyről hallottam már. Mondott valamit, de sajnos az angol nem az erősségem, így illedelmesen körbeporszívóztam az ürgét, jó éjszakát kívántam neki, és kimentem - mesélte el a szobalány a kínos szituációt. Hozzátette azt is, hogy tudta, ilyenkor szólni kellene a vezetőségnek, akik kidobják a vendéget, ám úgy érezte, ez felesleges lenne, hiszen nem ártott neki. - Elég baj az neki, hogy ilyen beteg perverz az agya. Ha hozzám érne, az más lenne, tökön is rúgnám rendesen - mondta. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem ez volt az első eset, amikor egy szállodai szobában meztelenül látott egy férfi vendéget a szobalány. Állami VIP-k, külföldi politikusok és kormányközi vendégek is izgalomba jöttek olykor a fiatal szobalányok láttán, az egyik védett diplomata is élvezte, hogy zavarba ejtően, egy szál semmiben lófrálhat a nő előtt.

- Vannak emberek, akik kimondottan arra izgulnak, ha idegenek meglesik őket szex közben. Számtalanszor megtörtént, hogy odarendeltek, aztán amikor bementem, épp egymással voltak elfoglalva. Gondolom, amikor bennünket tárcsáztak, már elkezdték, úgyhogy nincs más magyarázat, mint az, hogy mutogatni akarják magukat - mesélte Olga, aki azonban sajnos nem csupán szerelmeskedő párokat, erotikus játékokat és kellékeket talál a szobában, olykor a takarítók legnagyobb rémálmait látja viszont.

Elmondta azt is, hogy időnként előfordul, hogy a vendégek a nagydolgukat az ágyban vagy a szoba valamely pontján végzik el, amivel a legnagyobb probléma mégiscsak az, hogy nem a takarítót hívják, hanem egyszerűen eltakarják a problémát, akár egy vizes törülközővel vagy a függönnyel.

De tükörről csordogáló bolognai spagetti, szőnyegbe belegyúrt chips és főzés során felhasznált vasaló is akadt már a szobákban. Noha ezeket a szituációkat már megtanulta kezelni, és az emberekkel is jól bánik, talán érthető, hogy lojalitása ellenére túlságosan hosszú távon már nem tervezi egyengetni karrierjét az említett szállodában.

Cikkünk Kordos Szabolcs Luxushotel Hungary 2. című kötete alapján készült.

szakacskonyv


Újra megpördülnek a forgóajtók, a recepciós kivillantja hamiskás mosolyát, feltárulnak az elnöki lakosztály és a személyzeti folyosó titkai.


Hét évvel a hatalmas sikerű Luxushotel, Hungary után itt a folytatás: a riportkötetben Kordos Szabolcs bemutatja, mi történik a legelegánsabb hotelek falai között Budapesten, a vidéki kastélyszállók báltermeiben és a wellnessközpontok fülledt szaunáiban.


Kordos Szabolcs legújabb könyve nemcsak szórakoztató történetek laza sokaságát vonultatja fel, hanem pillanatképet készít a XXI. századi magyar társadalom felső köreiről, és betekintést nyújt a luxusipar dolgozóinak életébe. Engedje, hogy a londiner elvegye a táskáját, és bevezesse az intrikák, a fényűzés és a szemfényvesztés világába!

Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 2467 forint.

Igazi luxus a szállodákban

Néhány szállodában még ma is a legnagyobb luxus uralkodik, persze csillagászati árakon. A felső tízezer ilyen körülmények között mulathatja végig az üdülését.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük