Ilyen elbűvölő kis tengerparti öböl nincs még egy a világon: a máltaiak megvédték a lebontástól a Popeye-falut

Egészen meseszerű falucska áll a tenger partján, aminek különleges története van.

popeye-falu3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Máltát nem véletlenül magasztalja mindenki, aki már járt a kis szigeten: a kristálytiszta tenger és a gyönyörű partszakaszok mellett látnivaló is van bőven, és néha egészen különleges helyeket is meg lehet csodálni, amiket a Földközi-tenger egyik legszebb gyöngyszeme tartogat.

A sziget északnyugati csücskében, Melliehától nagyjából három kilométerre található Popeye-falu igazi különlegesség a luxusszállodák és nyaralók folyamatos váltakozása után: itt sétálva az ember tényleg úgy érezheti magát, mintha egy filmbe csöppent volna, ez pedig nem is áll olyan távol a valóságtól.

Miért ilyen különleges ez a falu?

Ha valaki ránéz a falura, egyből feltűnik neki, hogy nem a szokványos építészeti megoldásokat alkalmazták, hanem inkább olyan, mintha egy rajzfilm díszlete lenne. Aki látta az 1980-as Popeye című filmet Robin Williams főszereplésével, annak ismerős is lehet a helyszín.

popeye-falu2
Fotó: ewg3D / Getty Images Hungary

A máltai kis falucska valóban film díszletként jött létre még 1979-ben, hét hónap alatt 165 munkás építette fel a 19 házikót a csodás, sziklás partszakaszon olyan stílusban, hogy az minél jobban illeszkedjen a spenótkedvelő tengerész történetéhez. Az építkezéshez főként Hollandiából és Kanadából szállították a faanyagot, és 7500 liter festék kellett ahhoz, hogy minél jobban mutasson a filmvásznon a kedves kis falucska.

Díszletfaluból helyi látványosság lett

Bár az itt forgatott film nem aratott osztatlan sikert, az elhelyezkedése és a különleges kis házikói miatt nagyon sokan a szívükbe zárták a falucskát, amit az eredeti tervek szerint a film készítői a forgatás befejeztével elbontattak volna. Bár lakóházaknak semmiképp nem tudták felhasználni az épületeket, hiszen nem ilyen jellegűre tervezték őket, később családi élményparkká alakították a helyet, ahol a nyitás óta már több tízezer turista fordult meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A Popeye-falu az évek során annyira népszerű lett, hogy Málta fő látványosságai között tartják számon, ahová nemcsak autóval lehet elmenni, szerveznek buszos utakat is. A faluba csak belépő ellenében lehet bemenni, és kipróbálni az ottani élményeket, szolgáltatásokat, de a helyiek szerint annak, aki nem szeretne fizetni, a mellette fekvő dombról érdemes megcsodálnia a falut, hiszen még így is elragadó látványt nyújt a filmes díszletként épült mesefalu.

popeye-falu1
Fotó: Karina Movsesyan / Getty Images Hungary

Bent a gyerekek találkozhatnak Popeye-jel és a mesefilm többi figurájával, de vízi játszótér és csónakázási lehetőség is adott, az egész család számára izgalmas lehet itt az időtöltés. Még egy különlegesség, amit a falu tartogat: nemcsak a film fiktív szereplőivel lehet megismerkedni, hanem rengeteg kelléket is ott hagytak a készítők, így akit érdekel, az a filmgyártás és a forgatás kulisszatitkaiba is kicsit jobban beleleshet, hogy még értékesebb legyen az itt töltött idő.

Paradicsomi szigetek Európában

Elvonulnál a világ elől, teljes nyugalomra vágysz? Olyan rejtett szigeteket mutatunk be, ahol még izgalmas történelmi helyekkel is lehet találkozni!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük