Törpeállam 2 órára, tengernyi csodával: ezért is érdemes Máltára utazni
Ugyan a kevésbé népszerű úti célok közé tartozik, Máltára érdemes elindulni.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Málta egy kicsiny sziget a Földközi-tenger középső részén, Szicília alatt. A törpeállam a turisták egyik kedvelt célpontja, mivel megfizethető árai és páratlan természeti adottságai vannak.

Ha a mindössze kétórás repülőút után változatosan szeretnéd tölteni a szabadságod, ez az ország a tökéletes választás. Itt lehetőség van tengerparton pihenni, történelmi helyszíneket felkeresni, jókat enni és sportolni is.

Máltai utazás

Máltára Budapestről a Wizz Airnek és a Ryanairnek is van közvetlen járata, retúrjegyeket már 35 ezer forintért lehet vásárolni. A szigeten egyedül a busz jelenti a tömegközlekedést, amire nyáron 2 euró a jegy. Ezzel két óráig oda utazol, ahova akarsz. Megállóban állva integess a sofőrnek, hogy álljon meg. A helyiek a bal oldalon vezetnek, ezért csak akkor bérelj autót, ha rutinos sofőr vagy.

Az Airbnb-n még nyáron is tudsz szobát kivenni négy-ötezer forintért, de a jó helyek hamar elkelnek. A máltai konyhára jellemző, hogy a tengeri ételkülönlegességek mellett sok nyúlhúst esznek. Részletes útikalauzunkat itt olvashatod, míg, ha a látnivalókra vagy kíváncsi, nézd végig alábbi összeállításunkat!   

Ezt is szeretjük