Ezek a legolcsóbb és legnépszerűbb úti célok Egyiptomban - Megéri ősszel menni
Már azoknak is van lehetőségük Egyiptomba utazni, akiknek nem lapul több százezer forint a zsebükben csupán az oda-vissza repülőjegy megvételéhez.

piramisok, egyiptom nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ókori egyiptomi kultúra hatalmas befolyással bírt a jelenlegi kultúra kialakulásához. Olyan fejlett technikai eszközöket alkalmaztak, és olyan mértani pontosságú épületeket építettek, melyekre még mostanában is rácsodálkoznak az emberek.

Azonban az Egyiptomba való utazás előtt érdemes a konzulátuson tájékozódni, illetve ajánlott nyomon követni az ország híreit is, mivel 2017. április 10. óta szükségállapotot hirdettek a terrorfenyegetettség miatt.

Előkészületek az utazás előtt

Nem árt tudni, hogy a Sínai-félsziget északi és középső területein 2018. február 9. óta fegyveres felkelés zajlik, a beutazás a térségbe életveszélyes. Ezenkívül szintén a Sínai-félszigeten több mint 600-an veszítették életüket 2017-ben terrortámadás miatt, a déli részén sem ajánlott tartózkodni. 

Azonban szerencsére a tengerparti üdülőhelyeket kiemelten védik, és a Nílus völgyének városai, turisztikai látványosságai is biztonságosak. Mindenesetre nem árt szervezett utazások keretei között meglátogatni ezeket a helyszíneket. Érdemes kerülni a túlzsúfolt helyeket és a szegénynegyedeket, a sivatagi oázisok is csak szervezett utak keretein belül látogathatóak. Búvárkodás előtt érdemes leellenőrizni a kiválasztott búvárközpont engedélyeit. A szükséges védőoltásokról és az egészségügyi helyzetekről is érdemes áttanulmányozni még az utazás előtt az ÁNTSZ oldalait.

Jó tudni, hogy vízumköteles az ország, és csak útlevéllel lehet beutazni. Furcsának tűnhet, de kiutazáskor figyelni kell arra, hogy tilos kivinni mangót, vagy egyéb gyümölcsök csemetéit, gyapotot és más magvakat, talajdarabot, mézet és méztermékeket, citrusféléket, pálmafadarabokat és abból készült termékeket.

A viselkedés tekintetében érdemes kerülni a kihívó öltözetet, sajnos Egyiptomban a nőkkel szembeni szexuális zaklatások igen nagy számban fordulnak elő. Jobb előre tájékozódni, hol tilos fényképezni, az esetleges hatósági eljárások elkerülése érdekében.

A szükséges előkészületek azonban megérik Egyiptom varázslatos vidékeinek feltérképezését, hiszen az ókori kultúra pompás, megmásíthatatlan emlékeivel lehet találkozni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük