5 oldal, ahol ingyenesen, online tudsz nyelvet tanulni: napi 10-20 perc is sokat számít

A hatékony nyelvtanuláshoz még otthonról sem kell kimozdulnod.

Ingyenes nyelvtanulás online
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az online térnek köszönhetően a nyelvtanulás is sokkal könnyebbé, elérhetőbbé és jóval rugalmasabbá vált. Már ki sem kell feltétlenül mozdulni az embernek a saját otthonából ahhoz, hogy egy kis plusztudásra szert tegyen.

Az online elérhető nyelvleckék hatalmas löketet adhatnak a nyelvtanulásban, hiszen általuk a nap kezdetén vagy végén is beiktatható a gyakorlás, ha pedig valóban rendszeressé válik, napi 10-20 perc is elég lehet ahhoz, hogy észrevehetően fejlődjön az ember nyelvtudása. Néhány remek alkalmazást és nyelvtanuló oldalt gyűjtöttünk össze az alábbiakban.

5 Perc Angol: ingyenes kurzus e-mailben is

Szalai Nóra nyelvész, angol nyelvoktató indította el az 5 Perc Angol nevű programját, melynek keretében ingyenes angol napi leckéket biztosít a tanulni, gyakorolni vágyók és a szinten tartást megcélzók számára.

Ma már 12 ezer ingyenes nyelvlecke és 1600 órányi ingyenes hanganyag, valamint interaktív feladatok is elérhetők az 5 Perc Angol weboldalán, de a rendszerességre vágyóknak a napi hírlevélre is érdemes feliratkozniuk, amelyben egy-egy tematikus anyagot kaphatnak egy feladattal kiegészítve. Sőt, havonta egy szórakoztató témákat feldolgozó nyomtatott nyelvoktató magazin is megjelenik azonos címmel, mely az újságárusoknál és boltokban is kapható.

Duolingo: akár a telefonra is

Talán a legismertebb, magyar nyelven is elérhető angol nyelvtanulós alkalmazás a Duolingo, amely ugyancsak ingyenes, és játékos formában, feladatokon keresztül vezet be egy-egy nyelv alapjaiba, és segít memorizálni a szókincset szép sorban, tematikákon keresztül. Az alkalmazás telefonra is letölthető, így bármikor elérhető, amint van pár szabad perced.

Akár teljesen kezdő szintről is elindulhat az ember, de ha már megvan egy alaptudás, szintfelmérővel is indíthat, majd jönnek az adott témakörök, így az étel-ital, az igék, a dátumok, a számok, később az igeidők és más nyelvtani leckék - mindig egy-egy szintet ugorva, így egy kis pozitív visszajelzést is kap a gyakorló.

Loecsen: 41 nyelv alapkifejezései kiejtéssel

Az online gyakorlásban segít a Loecsen nyelvtanulási oldala is, amelynek segítségével 41 nyelv alapjaiba kóstolhatsz bele. A nyelv kiválasztása után máris fejest ugorhatsz a gyakorlati jellegű feladatokba, méghozzá teljesen ingyen. 

Főként a hétköznapi szituációkban használatos kifejezéseket tanulhatod meg általa, segítséget kapsz a kiejtéshez, melyet aktívan gyakorolhatsz az online leckékben, így ha a jövőben egy rövid utazást tervezel, vagy szeretnéd alapszinten megértetni magad egy nyelven, akkor remek lehetőséget kínál a magyar nyelven elérhető oldal.

Memrise: tanulj anyanyelvi videókkal!

A Memrise egy online elérhető, illetve telefonra is letölthető nyelvtanulós alkalmazás, amelyen 30 ezernél is több anyanyelvű videó segít a gyakorlásban, és több mint húsz nyelven van lehetőség tanulni. A mindennapos nyelvezet szórakoztató, nem megerőltető elsajátításában segítenek az applikáció klipjei, és interaktív játékokon is gyakorolhatsz. Az alkalmazáson a napi cél beállítása még több motivációt ad a folytatáshoz.

Babbel: angolról más nyelvre

Ha már megy az angol nyelv, és más nyelvet tanulnál hozzá, akkor nagy segítséget jelenthet az angol nyelvű Babbel nyelvtanuló oldala, ahol 14 nyelv gyakorlására van lehetőség.

Egy gyors regisztrációban néhány kérdést meg kell válaszolni, például, hogy mi a motivációd, vagy hány percet tudsz rászánni a tanulásra. Az oldalon van lehetőség a beszéd, az olvasás és írás gyakorlására is. Ezután bizonyos leckék ingyen elérhetők, fizetni akkor kell, ha ezen felül még több gyakorlatot csinálnál. Az összeg havi 5-10 euró, ezért ha rövid távon beválik, megéri a befektetés.

Tanulás a sikerért

Ha nem csak egy utazás vagy egy találkozó motivál, a biztos karrier és a hosszú távú siker érdekében érdemes a nyelvtanulás mellett mást is tanulni.

3 szakma, amivel havi 1 milliót is kereshetsz: 10 év múlva is sokat fizetnek majd

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük