Drágulhat a buszozás: ezt a díjat vezetné be a kormány
A hírek szerint olyan döntést tervez a kormány, melynek hatására árat emelhetnek a busztársaságok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2013. július 1-jén vezették be az úgynevezett elektronikus útdíjbeszedési rendszert, mely azonban jelenleg az autóbuszokat nem érinti, esetükben ugyanis a matricás rendszer van érvényben, csakúgy, mint a motorkerékpároknál, a személyautóknál, valamint a három és fél tonnánál könnyebb tehergépkocsiknál.

A legújabb hírek szerint azonban 2015-ben ez megváltozhat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter legalábbis arról beszélt a köztévé Az Este című műsorában, hogy jövőre 35-40 milliárd forinttal több pénzre számítanának az e-útdíjak beszedéséből, ennek megvalósítása érdekében pedig a rendszert kiterjesztenék a buszokra is.

Az Origo.hu információi szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azóta megerősítette, hogy a múlt csütörtöki kormányülésen ez szóba is került, döntés azonban nem született. A szintén az Origo.hu által felkeresett Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára szerint a használatarányos útdíj kiterjesztése elhibázott döntés lenne, hatására pedig a társaságoknak valószínűleg árat kellene emelniük.

Gyakran buszozol? Így ne utazz!

Nézd meg, mi az, ami a legidegesítőbb buszon, vonaton vagy általánosságban bármilyen utazás során!

Ezt is szeretjük