Ilyen lesz az első űrhotel belülről: a kéthetes vakáció tíz millió dollárt kóstál majd
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az űrben szeretne vakációzni.

urhotel3 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még a legdrágább, legnagyobb luxust kínáló hotelek sem tudják felvenni a versenyt azzal a szállodával, ami a tervek szerint pár év múlva megnyílik: a különleges szolgáltatások helyett itt az életre szóló élményt és a lenyűgöző panorámát kell megfizetni.

Az Aurora Station a tervek szerint 2022-től fogadja első vendégeit, és egyszerre hat ember tartózkodhat a fedélzetén, beleértve a kétfős személyzetet is.

Pazar kilátás milliókért

Az amerikai Orion Space nevű cég indítja hamarosan útjára az űrhotelt, azonban csak a világ leggazdagabb embereinek lesz lehetősége átélni a földöntúli élményt: egy 12 napos vakáció az űrben 9,5 millió dollárba, vagyis majdnem 3 milliárd forintba kerül, és bár valóban felejthetetlen utazást nyújt, ezt nem sokan engedhetik meg maguknak.

Az árban az utazáson és a szálláson kívül egy megelőző, három hónapos kiképzés is benne van, ami a cég szerint óriási előrelépés, hiszen korábban 24 hónap alatt készítették fel azokat, akik az űrbe mentek, de ezzel az eljárással sokkal gyorsabb és olcsóbb lesz a folyamat, mint az eddigi években.

Felejthetetlen élményt nyújt az űrhotel

Az űrturistákat több mint 300 kilométeres magasságban várja a különleges szálloda, és az alacsony Föld körüli pályán keringenek majd, ami azt jelenti, hogy nagyjából 90 percenként kerüli meg a hotel a Földet, emiatt a látogatóknak 24 óra alatt tizenhat napkelte és napnyugta látványában lehet részük.

A hihetetlen panorámán kívül más élményeket is tartogat az itt töltött nyaralás: a látogatók részt vehetnek kutatásokban, amik a Föld körüli pályára állított űrállomásokon vizsgálják az ott megtermelhető élelmiszereket, valamint ezekből haza is vihetnek néhányat szuvenírként. Az űrhotel rendkívül gyors internetkapcsolatot is biztosít a látogatóknak, akiknek így lehetőségük lesz erről a különleges helyszínről videóhívásokat indítani szeretteik felé.

Pingpong az űrben

Remek elfoglaltságot nyújthat a pingpongozás is, ami zéró gravitáció mellett igen vicces játéka lehet a gazdagoknak, akik a hotelbe látogatnak. A kényelemről privát alvókapszulák, luxusdizájnelemek és első osztályú űrételek gondoskodnak, az ablakokon keresztül pedig nemcsak a naplementék, hanem a sarki fények is megcsodálhatók. A magas árhoz tartozik még egy furcsa szolgáltatás is: a hazatérőknek rendeznek egy olyan fogadást, mint amilyet a hősöknek szoktak a reptereken.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a hotel nagyon drágán kínálja a vakációkat, az Orion Space vezérigazgatója és alapítója, Frank Bunger mégis tett egy érdekes kijelentést: „Az a célunk, hogy az űr mindenki számára elérhető legyen.” Ha a mindenki alatt csak a világ leggazdagabb embereit érti, akkor valóban megvalósítható a cél.

Itt a legszebb a sarki fény: képeken a város, ami éjjel tündérmesévé változik

Tromsø az aurora borealis, vagyis a sarki fény fővárosa.

(Borítókép forrása: uncrate.com / Pinterest, képek: Instagram)

Ezt is szeretjük