Életmentő apróságot készített az anyuka a biztonsági övre: balesetnél is sokat segíthet
Egy édesanya fontos kiegészítőt talált ki biztonsági övre, amely akár életet is menthet a bajban.

biztonsagi ov auto anya gyerek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekével bármilyen baj történik, ám az ördög sajnos nem alszik, a legjobb, ha minden lehetséges óvintézkedést megtesz az ember, hogy a kicsi még egy balesetben is a legjobb bánásmódot és a szakszerű ellátást kapja meg.

A 2019. évben 16 627 közúti baleset történt Magyarországon, melynek több mint 30%-a járt legalább súlyos sérüléssel. Noha a 2020. évi statisztikákban a kijárási korlátozások is kissé meglátszanak világszerte, a számok még mindig nagyon magasak, az elővigyázatosság rendkívül fontos.

Az ausztrál Natalie Bell az utazásaik során sokat aggódott kislánya épségéért, így jutott eszébe egy frappáns újítás is a kocsiba, mely végül a gyermek biztonsági övén kapott helyet.

Információk a biztonsági övön

Lánya, Shae siket, a fülébe pedig a hallásjavítás érdekében cochleáris implantátumot ültettek be, amellyel azonban nem végezhető MRI-vizsgálat. Bár a szülő igyekszik minden pillanatban ott lenni gyermeke mellett, egy hirtelen bekövetkező balesetben ez kivitelezhetetlen, ám a fontos egészségügyi információk nem sikkadhatnak el.

Pontosan ezért Bell egy biztonsági övre csatolható, tépőzáras, dizájnos kiegészítőt készített, melyen egy jól olvasható, rövid figyelmeztetőszöveg van a legfontosabb tudnivalókkal - a képét a Personalised by Nat nevet viselő Facebook-oldalán is megosztotta.

Autizmus, Alzheimer-kór, cukorbetegség esetén is hasznos

Az ötlet hamar népszerűvé vált, rengeteg aggódó édesanya kérte fel, hogy speciális bánásmódot igénylő gyermekének készítsen egyéni feliratú övhuzatot, melyeknek nemcsak az autóban veheti hasznát az ember, de akár a hátizsák pántjára is húzhatja.

Egy balesetre lehetetlen teljes egészében felkészülni, nem tudhatja az ember, kire számíthat majd a gyermek, és mi történik egy mentés közben. Bár mindenki kétségbeeshet a bajban, egy autista, egy Down-szindrómás kisgyermeknél fokozott figyelemre és különösen óvatos bánásmódra van szükség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akadt olyan is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy agyi bénulás következtében a gyermek nem tud beszélni és járni, de Alzheimer-kóros családtag számára is kértek már ilyen kiegészítőt - ezek mind-mind olyan információk, amelyek rengeteget segítenek a mentőcsapatnak.

Egy hasonló felirat nemcsak a balesetek során hasznos, de a mindennapokban is biztonságot ad: cukorbetegek hipoglikémiás állapota is gyakorta ad okot a félreértésre, mivel az utcán elájult embereket sokan részegnek gondolva magukra hagyják, amely életveszélybe sodorhatja az illetőt. Ezt is hivatott megelőzni a kis találmány, amely még egy epilepsziás roham lehetőségét is segíthet tisztázni az elsősegélynyújtók számára.

Az elsősegélynyújtás alapjai

Sajnos akár az utcán is megtörténhet bárkivel a baj, de az is lehet, hogy ő kerül a potenciális életmentő szerepébe: te mennyire állnád meg a helyed egy ilyen helyzetben?

Ezt is szeretjük