Bizarr teremtmény tartja rettegésben a helyieket

A turisták kíváncsiak az amerikai szörnyre

Bigfootról, azaz Nagylábról számos szóbeszéd kering a környéken.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Washington államban, a Sziklás-hegység peremén él egy teremtmény, akit vagy amit a helybéliek a régi legendákból ismernek.

A Mount St. Helen
Úgy tartják, hogy Bigfoot egy barlangban él

Bár a történet akár az üveghegyen túl is játszódhatna, Bigfoot, azaz Nagyláb korántsem tűnik annyira megnyerőnek, mint a mesék szereplői.

Élő legenda

Bigfoot története egészen a 20. század elejéig nyúlik vissza, helyszíne pedig Észak-Amerika nyugati partvidéke, egészen pontosan Washington állam és annak közvetlen környéke. Az itt élő bennszülöttek legendáiban szerepel az a bizonyos lény, aki képes láthatatlanná válni, és akkor és ott jelenik meg, amikor és ahol akar, ezért nem tudják elfogni.

1924-ben az Ape-kanyonban dolgozó Fred Beck és négy bányásztársa azt állították, hogy egy éjjel több óriási, szőrös alak támadta meg őket. 1951-ben a kicsit délebbre elhelyezkedő Kalifornia államban Jerry Crew menekült be az egyik helyi újság szerkesztőségébe Nagyláb elől. Ám nem kell túlzottan a múltba tekinteni a Bigfootról szóló pletykákat illetően, 2007-ben Rick Jacobs egy fához rögzített fényképezőgéppel örökített meg valamit, ami szerinte maga a Bigfoot, mások szerint viszont csak egy medve.

10 misztikus hely a világban: máig nincs magyarázat az ott történtekre

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sokoldalú szörnyeteg

Bigfootot minden nemzet más néven emlegeti. Legismertebb megnevezése talán az Indiában használatos jeti - aki a hideg, havas Himalájában él -, ám hazai viszonylatban is biztosan találkoztál már vele, nem más ő, mint a fanyüvő. Habár nevét és kinézetét tekintve eltérőek a vélemények - egyes helyeken sötét bundájú, majomszerű lényként emlegetik, máshol fehér szőrrel borított, óriási emberként -, egy biztos, ez a megfoghatatlan alak mindenki szemében ijesztő, holott korántsem biztos, hogy valóban veszélyes - már ha létezik.

Tábla jelzi a nemzeti vulkánemlékhelyet
Többen állították már, hogy látni vélték Bigfootot a hegy lábánál elterülő erdőben
Állítólag így néz ki Bigfoot

Megmentő vagy gyilkos?

Nagylábról számos történet látott már napvilágot. Egyesek állítják, hogy járműveknek szalad neki az erdőkkel, hegyekkel határolt, kihalt utakon, majd kirángatja az autóban ülőket, és ledobja őket. Más beszámolók szerint túszul ejti áldozatait, ám azoknak sosem esik bántódásuk, sőt. Vannak, akik szerint egyenesen hősről van szó, aki figyelmezteti az embereket a veszélyre, és segít nekik elkerülni azt. 1982-ben jelentettek egy esetet, mely szerint egy turistacsoport tábortüzébe valami vagy valaki köveket kezdett dobálni, így az emberek elmenekültek. Néhány másodperc múlva egy földcsuszamlás következtében az egész tábor eltűnt, de a csoport tagjai túlélték a csapást.

A Mount St. Helensnél lakik?

A Mount St. Helens nevezetű vulkáni hegy Észak-Amerikában, a Sziklás-hegység területén található - főként arról nevezetes, hogy 123 évnyi szunnyadás után 1980-ban óriási kitörést produkált, Észak-Amerika egyik legsúlyosabb természeti katasztrófáját okozva. Ám sokan azt feltételezik, hogy egyúttal Bigfoot otthona is a Mount St. Helens.

1982-ben a hegy környékét nemzeti vulkánemlékhelynek nyilvánították, az idők során pedig a kirándulók és a turisták egyik legfőbb célpontja lett, remek sípályáinak köszönhetően pedig a téli sportok szerelmesei is gyakorta felkeresik. Ám sokan nemcsak a fentiek miatt látogatnak ide, hanem azért is, mert kíváncsiak a hegy teremtményére is, aki hatalmas lábnyomokat hagy maga után a hóban.

Képek: northwestphotos.wordpress.com, judedetar.com, activerain.com, anotherheader.wordpress.com, en.wiwkipedia.org; Bigfoot szócikk.

Szerinted Bigfoot valóban létezik?

Ezt is szeretjük