Így nyaralhatsz a legolcsóbban: spórolási trükkök a Balatonon
Használd ki a legütősebb balatoni kedvezményeket, melyekkel megkímélheted a pénztárcádat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha úgy döntöttél, hogy idén világjárás helyett inkább a magyar tengernél pihennél szívesen, akkor sem kell óriási kiadásözöntől tartanod: a strandvacsorák árát is megspórolhatod, hiszen vannak olyan, kimondottan Balatonra szabott kedvezmények, melyeket megéri igénybe venni, akár az oda-visszaút, akár a szállás vagy más szolgáltatások árából sikerül lefaragni a kedvezmények által.

Nézd meg, mire érdemes vadászni, mielőtt felpakolod a bőröndöket, és leruccansz a magyar tengerre.

Így a legolcsóbb az utazás

Ha a legkedvezményesebb utazási módot keresed, ne autóval vágj neki a balatoni nyaralásnak, inkább pattanj vonatra!

A nyári szezonban válthatsz Balaton Mix jegyet, mely lényegében egy kedvezményes kombinált jegy: a MÁV-Start Zrt. és a Balatoni Hajózási Zrt. közös ajánlata olyan jegykombinációt kínál, mellyel a nyaralók kedvezményes áron utazhatnak a Balaton körüli vasútvonalakon és a Balatonon közlekedő menetrend szerinti hajójáratokon, ráadásul a MÁV-Start a Balatonhoz való lejutáshoz is ad kedvezményt, féláron válthatod meg a jegyet.

Balaton Card

A Balaton Turizmus Kártya egyéni turisták és családok számára is óriási kedvezményeket kínál, szálláshelyek, éttermek, múzeumok, fürdőhelyek, strandok és sportolási lehetőségek, szolgáltatások közül válogathatsz az eredeti ár töredékéért a kártya felmutatása esetén. Egyébként a teljes Balaton régióban érvényes, sőt, Veszprém, Zalaegerszeg és Marcali városok is beletartoznak a körbe.

Korlátlan alkalommal veheted igénybe többek között az alábbi kedvezményeket: 20%-os kedvezmény a menetrend szerinti balatoni hajójáratokon és a sétahajókon - kivéve a kompon -, 10% a szálláshelyeken és éttermekben, 10-20% sportszerkölcsönzésnél, vitorlázásnál, gokartozásnál, lovaglásnál, 10-30% a strandbelépőkből, illetve 10% egyes borospincékben. A kártya ára 3300 forint.

Balaton Riviéra Kártya

Ha Alsóörs, Csopak, Felsőörs és Lovas magán- vagy kereskedelmi szálláshelyeinek egyikét választod, automatikusan jogosult leszel az ott tartózkodás idejére érvényes Balaton Riviéra Kártyára. Így a kártya felmutatása esetén vendégként a strandokon 27-30%, a turisztikai szolgáltatóknál pedig további 5-10% engedményt kapsz az eredeti árból.

West-Balaton Kártya

A West-Balaton Kártya Keszthely, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Hévíz és Zalakaros települések együttes kártyája, melyet szintén ingyen igényelhetsz, ha ezen települések valamelyikén foglaltad a szállásodat.

Csupán annyi a dolgod, hogy nyaralásod időtartamáról igazolást kérsz a szálláshelyen, melyet be kell vinned a helyi Tourinform irodába. 500 forintos kaució ellenében itt megkapod West-Balaton Kártyát és a kedvezményfüzetet, amely a szolgáltatásokat tartalmazza. Több mint 90 helyi étterem, múzeum, strand és egyéb szolgáltató árain spórolhatsz 10%-ot a kártyával.

Te hol nyaralsz idén?

Ezt is szeretjük