Súlyos baleset lehet a vége, ha nem figyelsz erre a napokban: a rendőrség tanácsai
A rendőrség fokozott óvatosságra inti az autóvezetőket az erős szél miatt.

autot-vezet-kormany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az előrejelzések szerint a héten gyakran lesz viharos az északi, északnyugati szél. Ez a közlekedésre is hatással van, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében hasznos tanácsokat adott. Emellett mindenki figyelmét arra hívják fel, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen.

Vezetés szélben

Viharos szélben csökkentsd a sebességet, fokozott figyelemmel közlekedj, és tarts nagyobb követési távolságot. Nagy szélben nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű, és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja.

A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogd a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve. Óvakodj a hirtelen kormánymozdulatoktól! Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számíts hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére.

A gyalogosoknak, kerékpárosoknak hagyj a szokásosnál nagyobb oldaltávolságot. Vízátfolyások észlelésekor hirtelen fékezés helyett fokozatosan csökkentsd a sebességet.

Fotók: Getty Images

Sikerülne most egy KRESZ-vizsga?

Ha te is biztos vagy abban, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet vagy ismertebb nevén a KRESZ szabályait a kisujjadból kirázod, a gyors, tízkérdéses kvíz sem okozhat gondot.

Ezt is szeretjük