Testet-lelket gyógyít, és ingyen van - Nézz ki te is a 21. Vegetáriánus Fesztiválra
Életmódhétvége a legújabb táplálkozástudományi ajánlásokkal - nem csak növényevőknek.

felelos allat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2017. augusztus 26-27. között rendezik meg Budapesten a 21. Vegetáriánus Fesztivált. Az ingyenes rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és biotermék-bemutatókat, zenei és tánc-programokat, valamint filmvetítéseket kínál.

Lesz főzőszoba is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. A Vegán Állatvédelem szintén izgalmas és hasznos programokkal készül. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus. 

Az esemény arca Hevesi Tamás, aki szintén vega

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban  (X. kerület, Szent László tér 7-14.) környezettudatos szemléletű rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is. A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Vegán Állatvédelem
Vegán Állatvédelem

Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus.

- Több dolog vezetett oda, hogy végül egyik napról a másikra úgy döntsek, nem eszem többé húst. A legfontosabb tényező talán az volt, hogy rájöttem, az emberiség nem arra lett teremtve, hogy elpusztítsa az állatvilágot. Amióta húsmentesen táplálkozom, focizás közben és a színpadon is azt tapasztalom, hogy megnőtt az energiaszintem - nyilatkozta az edzőként is dolgozó funkyzenész.

Vegán Állatvédelem - mindenki elérheti a célját

A Vegán Állatvédelem ezúttal is izgalmas és hasznos programmal készült, melyet olyan beszélgetésekkel töltenek meg, amik a vegánokat és leendő vegánokat érdekelhetik! Minden beszélgetés célja, hogy segítsenek megvalósítani mindenkinek a saját céljait, legyen az akár sport, akár a veganizálódás, az állatmentés, a gyermeknevelés, a békés kommunikáció vagy a nyers étkezés. A részletes programot és az előadók bemutatkozását ide kattintva találod meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Idén először, a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. A kerekasztal beszélgetést dr. Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője moderálja és vezeti.

A szimpózium tudományos eszmecserére hívja azokat az orvos és dietetikus szakembereket, akik kellő nyitottsággal állnak a növényi alapú étrend népegészségügyi és terápiás szerepéhez. Párbeszédet szeretne kialakítani a dietétika, táplálkozástudomány, a klinikum vegán és predán (omnivores) szemléletű szakemberei között, illetve áttekinteni a nemzetközi trendeket, a vegán táplálkozás jövőbeli szerepének lehetőségeit, a népegészségügyben kialakítható helyét.

Jelentkezési feltételek a szimpóziumra és bővebb információk itt találhatóak

A fesztivál teljes programját itt olvashatod el.

A fesztiválra a belépés, mint minden évben, most is ingyenes!

Ezt is szeretjük