"Ugyanolyan nap, mint a többi" - Ezt gondolják a sztárok a Valentin-napról
Megkérdeztük!
Nem a gyertyafényes, romantikus vacsora a lényeg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Valentin-nap ma már nálunk is ünnep, de sokan még mindig nem tartják a sajátjuknak, és úgy gondolják, ez az egész csak egy hatalmas üzleti fogás.

Kováts Vera
Oravecz Nóra
Vastag Tamás

De vajon hogy látják ezt a sztárok? Megkérdeztük Kováts Verát, Oravecz Nórát és Vastag Tamást, ők hogyan vélekednek a Valentin-napról.

Ünnep, vagy üzleti fogás?

- Sokan egy évben csak ilyenkor lepik meg a párjukat, és mondják el neki, hogy szeretik. Ilyen szempontból ünnep - mondja Oravecz Nóra. - Persze ha a tonnaszám eladott rózsákat vagy a megtöltött mozitermeket vesszük alapul, akkor egy tökéletes üzleti fogásként is tekinthetünk rá, amivel bevételt lehet szerezni... Számomra még mindig egy ugyanolyan nap, mint a többi.

- Én személy szerint szeretem a Valentin-napot! - hangzik Kováts Vera véleménye. - Ünneplem, és szerintem ez egy szép ünnep. Nyilván, ha valaki szerelmes, minden nap Valentin-nap, amit a párjával tölthet, de aki ezt elfelejti, vagy ebben a rohanó világban nincs elég ideje, ezt a napot teljes mértékben a párjára es magára fordíthatja. Nálam a pénzért vásárolt ajándékok nem nyerők.

- Nagyon örülök neki, hogy van egy nap, ami a szerelemről szól - vélekedik Vastag Tamás. - Nyilván az ember hibát követ el, ha csak ezen a napon szereti a másikat, és amúgy nincsenek apró meglepetések a hétköznapokban, de a Valentin nap alapvetően egy remek alkalom arra, hogy felmelegítse az emberek szívét.

Mint bármely másik ünnepre, így a Valentin napra is egy teljes iparág épült, így mondhatnánk, hogy ez csak üzleti fogás, de ha képesek vagyunk nagy költekezés nélkül, pusztán szeretettel kimutatni az ünnep fontosságát, hogy az együtt töltött pillanatról szóljon, akkor ez egy valódi ünnep lehet.

Az ünneplés mikéntje

- Minden nő arra vágyik, legalábbis én biztosan, hogy szeressék es elkényeztessék lelkileg - folytatja Vera. - Ilyenkor számomra az együtt töltött idő jelenti a legtöbbet. Nem az, ha megnézünk egy filmet vagy elmegyünk vacsorázni, hanem az, ha leül velem szembe, és egy jót beszélgetünk magunkról, vagy a jövőnkről, vagy bármiről, ami nekünk fontos.

- Őszintén szólva én eddig még minden Valentin-napomat a barátaimmal töltöttem - mondja Nóri. - Ilyenkor jönnek a hajnalba nyúló beszélgetések, a DVD-zés, ami mellé természetesen mindig rendelünk egy jó nagy pizzát. Ha éppen lenne valakim, valószínű, hogy akkor sem kerítenénk túl nagy feneket neki, hiszen azt, hogy szeretsz valakit, nem csak ezen az egy napon lehet megünnepelni.

Képek: Facebook; Instagram; RTL Klub/Trunkó Bálint

Ezt is szeretjük