Ha gazdi vagy, erre oda kell figyelned az év végén: kedvenced élete múlhat rajta
A szilveszteri petárdázás veszélyeire figyelmeztetik a kutya- és macskatartókat.

ijedt-kutyus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilveszteri petárdázás és tűzijátékok veszélyeire figyelmeztetik azokat, akik kutyát, macskát tartanak. Az erős fény- és hanghatások sokkolóan hatnak az állatokra, amelyek emiatt rémülten elkóborolhatnak.

A gazdiknak az év végi ünnepléskor érdemes odafigyelniük arra, hogy lehetőség szerint este 6 és másnap reggel 6 óra között ne engedjék ki kedvenceiket a lakásból. Ne hagyják a háziállatokat egyedül, és ha sétálni indulnak, kizárólag bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon tegyék - tanácsolja a MOL, amelynek országszerte 123 benzinkútján található mikrochip-leolvasó.

A társaság 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal, azóta több mint ezer elkóborolt kutyának segítettek. Az összegzés felidézi, hogy tavaly, szilveszter éjszaka 91 kutyát vittek be a töltőállomásokra, közülük 71-nek volt chipje, így a sikeres leolvasás után visszajutottak gazdáikhoz. A mikrochippel nem rendelkező kutyákat vagy örökbe fogadták, vagy a helyi menhelyre kerültek.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

Fotók: Getty Images

Mit tehetek, hogy megvédjem kedvencemet?

 

Ebben segítünk most országos programunkkal! Kattints, majd jelentkezz be a kiválasztott rendelőbe, ahol a program ideje alatt kedvezménnyel elvégzik a szűrést, kölyökkutya esetében pedig ellátnak hasznos tanácsokkal és akár egy ingyenes Kölyökkutya csomaggal is! A programban részt vevő rendelők egyedi kedvezményeiről érdeklődj a megadott elérhetőségeken.

Promóció

Ilyen az élet egy macskával valójában

Ezt is szeretjük