Megható videóban varázsolja fiatallá az idős kutyákat egy magyar alapítvány

Az Érzékenyítő-géppel az idős kutyák örökbefogadására ösztönöznek.

idos-kutya
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idős kutyákat fiatalítanak meg a Vigyél Haza Alapítvány kampányában. Az ebek a koruk miatt már nehezen találnak otthonra, sokszor hosszú éveken vagy egy életen át kell várniuk. A figyelemfelkeltő videó elsődleges célja, hogy bemutassa, hogy az idős kutyák is voltak egyszer tündéri kölykök, és pont annyira szerethetők és ragaszkodók, mint fiatalabb társaik.

Az alapítvány mindig is szívesen nyúlt újszerű és figyelemfelkeltő kommunikációs eszközökhöz. Új akciójában a mai divatos alkalmazásokat megfordítva nem idősebbé, hanem fiatalabbá tette néhány gondozottját, így szó szerint visszarepítette az örökbefogadásra vágyó négylábúakat az időben. Szerették volna a fiatalabb, mobilabb generációt is elérni ezzel a megoldással, mert azt tapasztalják, hogy a fiatalok sokszor nyitottabbak egy-egy idősebb kutya befogadására.

Az állatvédők tapasztalatai alapján az idős kutyák örökbefogadásától sokan tartanak koruk miatt, mivel úgy vélik, már nem tudnának megszokni egy új környezetet, vagy nem lesznek olyan ragaszkodók, mint a fiatalok. Ez egy hatalmas tévedés, hiszen egy idős kutya is néhány hét alatt pont ugyanúgy megszereti új családját, mintha mindig velük élt volna.

Az Érzékenyítő-gép kampányban önfeledt kölyökkutyaként láthatjuk Gombócot, Karcsi bácsit és Leilát, aki több mint öt éve vár szerető gazdira németjuhász párjával, Macival együtt, illetve megismerhetjük Merlint is, akinek igazi sikertörténete van, hiszen éppen a világhálón talált rá tíz hónap után elveszettnek vélt, eredeti gazdija.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A Vigyél Haza Alapítvány célja, hogy a bemutatott, nyugdíjaskorú ebek fiatal mása rávilágítson: az idős kutyusok is megérdemelnek még egy esélyt a boldog öregkorra. A kisfilm narrátora Fekete Ernő, a Katona József Színház színésze, aki szintén az alapítványnál találta meg négylábú kedvencét. A kedves grafikákat Suhai Dóra készítette. Ha a film nyomán akár virtuálisan is örökbe fogadnád bármelyik idős ebet, az ide kattintva megteheted.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Szívbemarkoló fotók idős ebekről

A következő fotókat szerető gazdik osztották meg öreg kutyusaikról, akik legalább annyi figyelmet érdemelnének, mint fiatalabb társaik.

Ezt is szeretjük