Képeken a 2020-as olimpia nyitóünnepsége: így vonultak a magyarok Tokióban

Hivatalosan is kezdetét vették az ötkarikás játékok Tokióban, a nyitóünnepség nézők nélkül zajlott, mégis nagyon látványos volt.

GettyImages-1330203231
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendhagyó módon, egy év csúszással kezdődött meg a 2020-as tokiói olimpia, amit a koronavírus miatt kellett elhalasztani. A 32. újkori olimpia megnyitó ünnepségét július 23-án, pénteken, helyi idő szerint nyolc órakor, magyar idő szerint délután 1 órakor kezdték.

A japán főváros 2013-ban nyerte el a rendezés jogát, ezzel másodszorra is ők adhatnak otthont a nyári ötkarikás játékoknak 1964 után. Az idei olimpia nemcsak amiatt lesz rendhagyó, hogy 2020 helyett idén rendezik, hanem mert a vírus miatt nem engednek be nézőket, így csak a sportolók, kísérőik, edzőik, a szervezők és a sajtó munkatársai lesznek a hatalmas stadionokban.

Képeken a nyitóünnepség pillanatai

A nyitóünnepségen a hagyományoknak megfelelően Görögország vonult fel először a nemzeti zászló alatt, hiszen itt tartották az első ötkarikás játékokat, majd őket követte a menekültekből álló csapat, akiket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állított össze. Az ezután következő országok a japán ABC sorrendje szerint következtek, Magyarország a 143.-ként lép majd a stadionba. A magyar csapat zászlóvivője idén Mohamed Aida és Cseh László volt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük