Tilalmak és tesztek várnak az olimpia nézőire: ilyen feltételekkel engednék be a szurkolókat
Negatív teszt bemutatása, arcmaszk, étkezési tilalom várhat a japán nézőkre.

olimpia-ugrodeszka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tilalmak és tesztek várnak azokra a japánokra, akik ott lehetnek a tokiói olimpia versenyeinek helyszínein, amennyiben a hazai szurkolók belépését engedélyező kormánydöntés születik. A járvány miatt tavalyról az idei nyárra halasztott játékokat július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpia augusztus 24-én kezdődik, és szeptember 5-ig tart.

A Jomiuri Sinbun című napilap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta hétfőn, hogy az ötkarikás játékok nézőit eleve csak negatív koronavírusteszt megléte esetén engedik be a lelátókra. Az újság szerint a jegytulajdonosokat hét nappal azon sportesemény előtt kell tesztelni, amelyre belépőt vásároltak. A szervezők naponta mintegy 400 ezer ingyenes tesztet készek elvégezni.

A sportlétesítményekbe látogatóknak kötelező védőmaszkot viselniük, és várhatóan tilos lesz számukra az étel- és italfogyasztás. Ha az adott eseménynek vége, a nézőket úgy engedik ki a stadionokból, hogy elkerüljék a tömeges találkozást. Arról már márciusban határozat született, hogy külföldi szurkolók nem lehetnek a tokiói olimpián. A japán nézők ügyében júniusban várható döntés: hogy az megengedő vagy elutasító lesz, a koronavírusos helyzettől függ.

Fotók: Getty Images

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ez történik a szervezettel, ha két különböző vakcinát adnak be

Erről számoltak be azok a felnőttek, akiknél felváltva alkalmazták az új típusú koronavírus elleni AstraZeneca- és Pfizer/BioNTech-vakcinát.

Ezt is szeretjük