80 év telt el a két felvétel között, a különbség égbekiáltó: régen ezért járt aranyérem az olimpián
Az 1930-as években is rendkívül tehetséges sportolók nyertek olimpiai érmeket, de úgy látszik, idővel nőtt az elvárás velük szemben.

(13) (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megunhatatlan közhely, hogy milyen sokat változott a világ az elmúlt évtizedek alatt, de tényleg van igazságtartalma. Ha csak egy dolgot kellene kiválasztani, ami tökéletes bemutatja ezt a jelenséget, az a sport.

Sokaknak előbb jutna eszébe a technológiai vagy kommunikáció fejlődése, de nemrég egy egészen érdekes összehasonlító videó megmutatta, hogy még a sportteljesítményeken is jól látszik.

Az olimpiai arany akkor és most

Sorra döntötték, és döntik jelenleg is a régi nagy sportolók és olimpikonok rekordjait a mostaniak. Ebből is látszik, hogy sokkal nagyobb elvárásoknak kell megfelelniük, mint a régi időkben. Az interneten utat talált magának egy felvétel, melyen az 1932-es és 2012-es olimpiai díjnyertes lóugrás látható.

Gold medal-winning vaults 80 years apart (Men's Gymnastics) from r/interestingasfuck

Az 1932-es felvételen látszik, ahogy a tehetséges atléta átugorva a lónak nevezett sporteszközt elnyeri az aranyat. A másik videón pedig jól kivehető, hogy 2012-ben az aranyért nem volt elég egyszerűen átugrani fölötte, hanem a versenyzőnek még háromszor meg is kellet a levegőben fordulnia, és utána tökéletesen landolnia ugyanezért.

A Reddit oldalán nemrégiben közzétett, egymás mellé vágott videókból természetesen nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de érdekes látni, mennyit változtak az elvárások mindössze nyolcvan év leforgása után.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ki tudja, hogy a következő években még mennyit fog fejlődni a sport, és milyen újabb és újabb kihívásokat kell teljesíteniük a jövő olimpikonjainak.

A világ legidősebb olimpikonja még mindig elképesztően hajlékony

Keleti Ágnest a sportág képviselői közül rengetegen tekintik példaképüknek, valamint a szakma is jócskán elismerte kiemelkedő tehetségét. 

(Cikken belüli képek forrása: Peake37902 / Reddit, Borítókép forrása: Getty Images Hungary / IOC/Olympic Museum /Allsport)

Ezt is szeretjük