Emlékszel Anett Pötzsch műkorcsolyázónőre? Így néz ki most az 58 éves olimpikon
Anett Pötzsch az 1980-as téli olimpia bajnoka volt.

anett-pötzsch-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anett Pötzsch német műkorcsolyázónőre sokan emlékezhetnek, elsősorban a vezetékneve miatt, hiszen a magyar nyelvben nem éppen kedves jelentése van. Nem is csoda, hogy, amikor a Magyar Televízió közvetítette a műkorcsolyaversenyeket, a közvetítők több mondata is szállóigévé vált, ezek közül a "Tavaly óta mekkorát nőtt a kis Pötzsch!" aranyköpés volt az egyik legnépszerűbb, mely Gyulai István sportriportertől származott.

Így néz ki napjainkban Anett Pötzsch

Az 1960 szeptemberében született sportolónő rengeteg versenyt megnyert, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok volt a '70-es években. Rövid ideig tartó karrierje alatt egyszer jutott ki a téli olimpiára, méghozzá 1980-ban. Az Egyesült Államokban megrendezett olimpiai játékokon aranyérmet szerzett. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mein neues 📖

Anett Pötzsch (@anettpoetzsch) által megosztott bejegyzés,

Ilyen szép karrierrel sokan gondolhatnák azt, hogy tovább hajtotta a szekeret, ám nem így történt, 1981-ben bejelentette, hogy végleg visszavonul. Később, 2011-ben egy interjúban elmondta ennek okát.

- Térdproblémáim voltak, és már nem voltam elég motivált, hiszen minden célomat elértem - nyilatkozta akkor.

Sportolói karrierje után a bankszektorban kezdett dolgozni, ám a '90-es években visszatért a sportolók körébe edzőként. Instagram-oldalára rengeteg olyan felvételt tölt fel, ahol éppen fiatalokat edz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Werdet beide wieder richtig gesund und fit 🍀

Anett Pötzsch (@anettpoetzsch) által megosztott bejegyzés,

Az egykori műkorcsolyázónő közel a hatvanhoz is nagyon sportos alkat, látszik, hogy szereti a munkáját, és szívesen avatja be a gyerekeket a műkorcsolyázás fortélyaiba.

Így néz ki most Gabriela Sabatini

Emlékszel a legendás teniszezőnőre, Gabriela Sabatinire? Közel az ötvenhez is gyönyörű.

Ezt is szeretjük