3 egyértelmű jel, hogy a főnök nem elégedett veled
Te észreveszed?
Vedd észre, ha nem jó irányba halad a beszélgetés a főnökkel! Elmondjuk, mire figyelj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A testbeszéd rengeteget elárul az ember gondolatairól, valódi érzelmeiről, így, ha nemcsak arra figyelsz, hogy a másik mit mond, rengeteg dolgot észrevehetsz.

Ez különösen hasznos lehet a munkahelyeden, ahol már akkor leszűrheted, hogy vihar közeleg, amikor a főnök még csak kezd ideges lenni, és változtathatsz a beszélgetés menetén, témát vagy stratégiát válthatsz. Tudod, mire kell figyelned?

Arcjáték

Nemcsak az udvariasság miatt fontos tartani a szemkontaktust egy beszélgetés során: ha a főnököd arcát fürkészed, rejtett érzelmeket is felfedezhetsz. Az összeszorított állkapocs dühről, ingerültségről árulkodik, akár folyamatosan meg van feszítve, akár el-ellazítja az illető.

A homlokráncolás értetlenséget fejez ki: vagy nem értenek veled egyet, vagy nem tudnak követni, nem értik, miről van szó. A felvont vagy összevont szemöldök is erre utalhat, de ez megrökönyödést, rosszallást is jelenthet.

Ha a főnököd arca kipirul egy mondatod hallatán, akkor vagy zavarba hoztad, vagy nagyon felmérgesítetted - ezt valószínűleg be tudod majd határolni az alapján, hogy mit mondtál neki. Ha még a szemét is leveszi rólad, elfordítja a tekintetét, akkor vagy nem mondott igazat, vagy abszolút elutasítja, amit mondasz.

Így lehetsz te a főnök kedvence

Szeretnéd, hogy a főnök a szívébe zárjon, és ne a kevésbé ismert vagy kedvelt munkatársak közé tartozz? Íme 15 trükk, amivel elérheted.

Testtartás

Ha a főnök feltűnően merev, feszes testhelyzetben van, amikor beszélsz vele, az arra utalhat, hogy nem igazán akarja elfogadni, amit mondasz, ellenségesen áll a dologhoz, sőt, még az sem kizárt, hogy provokálni fog, vagy nagyon csúnyán leteremt. Ha viszont lazán, leengedett vállakkal áll, fásultságot, kedvetlenséget, fáradtságot érez, ezért fogd minél rövidebbre a beszélgetést. A mellkas előtt összefont karok zárkózottságot, elutasítást jeleznek, ezért, ha ezt akkor tapasztalod, amikor kérsz vagy javasolsz valamit, ne számíts túl nagy engedékenységre, egyetértésre.

Mozgás

Nemcsak az állandó testhelyzet jelezhet különböző lelki állapotokat, az apró mozdulatokból is sok minden kiderülhet. Az ujjtördelés például türelmetlenséget, izgatottságot, feszültséget jelezhet. A fokozott mocorgás is nyugtalanságra utal, legyen az akár lábmozgatás, tollal babrálás vagy szimpla helyezkedés.

Ezt is szeretjük