4 mondat, amit soha ne ejts ki a szádon a főnök előtt
Nem díjazná
Van néhány mondat, amit jobb visszanyelni, akármekkora késztetést érzel, hogy kimondd.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Adódhatnak olyan helyzetek a munkahelyen, amikor legszívesebben átváltanál ami a szíveden, az a szádon üzemmódba, ám ennek hátrányai is lehetnek.

Sokszor jobb magadban tartani az első reakciódat, ha a főnökkel beszélsz. Elmondjuk, mely mondatok számítanak tabunak.

- Csak nem lehet olyan fontos

Ha a főnök megkér rá, hogy végezz el egy olyan feladatot, ami szerinte elsőbbséget élvez a többivel szemben, ne vond kétségbe a véleményét, még akkor se, ha szerinted egyáltalán nem olyan fontos a dolog, mint amennyire ő állítja - valószínűleg nem véletlenül kért meg rá, hogy siess vele. 

Inkább ess túl mielőbb a dolgon, mert amíg azon vitatkoztok, hogy tényleg olyan sürgős-e a szóban forgó munka, addig akár el is végezheted, és konfliktus helyett a megbízhatóságodról teszel tanúbizonyságot.

- Lehetetlent kérnek tőlem

Még ha úgy is érzed, hogy a feladat a kért formában kivitelezhetetlen, ne mondd ki azt a szót, hogy lehetetlen, inkább gondold végig a dolgot egy másik oldalról is. Ha végképp nem találsz megoldást, kérd meg a főnököt, hogy szánjon rád néhány percet, és segítsen: hidd el, ezzel jobban jársz, mint ha kategorikusan kijelented, hogy nem tudod megcsinálni, amit kért, mert látni fogja, hogy a megoldásra törekszel.

Tabu kérdések az állásinterjún

Ha nem tudod, mit kérdezhetsz, illetve mire kell feltétlenül válaszolnod egy állásinterjún, az alábbi videó segít eligazodni a témában.

- Tegnap alaposan berúgtam

Ne kezdd el ecsetelni, milyen durva volt a buli előző este, még akkor se, ha volt erre irányuló kérdés. Mindenkivel megesik, hogy elragadja a hév, de lehetőség szerint az elhajlós estéket próbáld olyan napra időzíteni, amikor nem kell munkába menned másnap reggel.

Ha mégis felöntöttél a garatra, próbálj ki néhány másnaposság elleni praktikát, és szedd össze magad, mire a munkahelyedre érsz. Lehetőleg ne hangoztasd, hogy mennyire berúgtál, finoman hárítsd el a láthatóan megviselt állapotodra vonatkozó kérdéseket, és főleg ne posztold tele a Facebook-üzenőfalat partifotókkal.

- Ennek semmi értelme, nem fejezem be

Ha belekezdtél egy feladatba, de úgy látod, hogy felesleges munkát végzel, akkor sem szabad gondolnod egyet, és közölni a főnökkel, hogy nem csinálod tovább. Inkább érdeklődj, hogy miért fontos a cég számára az adott projekt, és mennyi az az idő, amit a felettesed szerint erre a munkára kellene fordítanod.

Finoman felvetheted az aggályaidat, de mindig biztosítsd róla a főnököt, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem vagy hajlandó befejezni a munkát: egyszerűen csak tájékozódni szeretnél arról, hogy mi a jelentősége a feladatnak.

Ezt is szeretjük