3 személyiség, aki sohasem lesz a főnök kedvence
Ide tartozol?
Vannak olyan embertípusok, akik minden főnök rémálmai. Nézd meg, melyek ezek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Némelyik személyiségtípus úgy hat a főnökökre, ahogyan senki sem akar. A munkahelyi viselkedést is befolyásolják az alapvető jellemvonások, és ha tudatosan változtatsz a rossz tulajdonságokon, jobb helyzetbe kerülhetsz.

Elmondjuk, melyek azok az embertípusok, akiket eleve fenntartással kezel a főnök, mert olyan jellemzőik vannak, amelyeket egy vezető sem kedvel.

A negatív személyiség

Egyik főnök sem szeretne az alkalmazottai közé egy olyan embert, aki mindig mindenben csak a rosszat látja, és reflexből negatívan áll hozzá minden egyes dologhoz. Ha ehhez még kishitűség is társul, az a teljes katasztrófa, hiszen, ha még magával szemben is bizalmatlan az illető, úgy más sem fog megbízni benne.

Nemcsak a tevékenységet hátráltatja egy ilyen személyiség a munkahelyen, de az ott dolgozók hangulatára is rányomja a bélyegét, ha mindig csak a dolgok rossz oldalával szembesíti őket a kolléga.

Ha te is hajlamos vagy mindenben a negatív oldalt keresni, próbálj meg erről a rossz tulajdonságról leszokni, mert a saját és a környezeted hangulatát is csak elrontod, arról nem beszélve, hogy a hatékonyságod is csökken, ha eleve a kudarcra számítasz, mikor nekiállsz egy feladatnak.

A túlbuzgó munkatárs

A főnökök kifejezetten nem kedvelik azokat a beosztottakat, akik mindenhol ott vannak, és túlságosan rámenősek. Van különbség a segítőkészség és a kotnyeleskedés között, és ha nem kérnek meg valamire, ami nem a te feladatkörödbe tartozik, akkor nem akarják, hogy te végezd el.

Az okoskodás is ide tartozik: ha mindenbe beleszólsz, és meggyőződésed, hogy mindenkinél jobban tudsz mindent, gyorsan kieshetsz a kedvelt dolgozók listájáról. Próbálj inkább a háttérből szemlélődni, ritkán szólni, de akkor hasznos és hiteles információt megosztani a többiekkel.

A rugalmatlan beosztott

Muszáj, hogy haladj a korral, és alkalmazkodj az új helyzetekhez, ha kell, mert ha ez nem megy, a munkahelyed hamar elrohanhat melletted. A főnöknek sincs szüksége egy olyan dolgozóra, aki minden egyes alkalommal csak és kizárólag egyetlen megoldás mellett kardoskodik, és fel sem merül benne, hogy más esetleg máshogy, talán jobban látja a problémát.

Az sem szerencsés, ha túlságosan be vagy feszülve a munkahelyen, és mindenkitől katonás fegyelmet vársz el, aki a környezetedben dolgozik. Ha egy kicsit jobban feloldódsz, a közösségi életben is helyed lehet.

Ezt is szeretjük