6 szuper film, amit meg kell nézned, mielőtt állásinterjúra mész
Mindent megváltoztathat
Készülj önbizalom-növelő filmekkel az állásinterjúra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állásinterjú legfőbb szabálya, hogy ne görcsölj rá. Előző este már csak arra gondolj, hogy mindenkit le fogsz nyűgözni, akárcsak Doktor Szöszi!

Összegyűjtöttük kedvenc lélekerősítő filmjeinket, amik neked is segítenek, hogy magabiztos legyél a nagy nap előtt.

Meríts ötletet!

Friss diplomával úgy érezheted magad, mint a Diploma után című filmben Alexis Bledel. Minden interjú reményteli. Elszánt vagy és lelkes. Fontos, hogy pontosan el tudd mondani, miért is kell neked az a bizonyos állás, miért te vagy rá a tökéletes ember. A felvételiztetők szeretik azokat a jelentkezőket, akiken látszik, hogy igazán akarják a munkát.

Ha félsz, hogy olyan főnököt kapsz, mint Meryl Streep Az ördög Pradát visel című filmben, jusson eszedbe a karakter cseppet sem rózsás magánélete. Főnöknek lenni sem könnyű! Ilyen helyzetben az a legjobb, ha te is, akárcsak Anne Hathaway, a lenyűgöző életrajzodra helyezed a hangsúlyt a beszélgetésben. Mesélj büszkén, magabiztosan az eddigi eredményeidről, munkatapasztalataidról, hogy lássa a jövendőbeli főnököd: benned jó munkaerőre találhat.

Arra pedig, hogy mit ne mondj az állásinterjún, Bridget Jones a jó példa, amikor megkérdezik, miért jött el előző munkahelyéről. Ugyan az őszinteség dicséretes, de van olyan, amit nem kell hangoztatni. A legcélszerűbb ilyenkor minden ferdítés nélkül arra hivatkoznod, hogy új kihívásra vágytál, szeretnéd más területen is kipróbálni magadat, új dolgokat szeretnél tanulni.

Inspiráció

Ha igazi inspirációra vágysz, nézd meg Jennifer Garner szívmelengető komédiáját, a Hirtelen 30-at, ami arról szól, hogy az álmok olykor igenis valóra válnak, és az ember képes lehet megszerezni az álommunkáját. Képzeld el te is, hogy milyen lenne ott dolgozni, ahová interjúra mész. Éld bele bátran magad, hagy lássa a HR-es, milyen lelkes vagy. Győzd meg, hogy ott a helyed!

Sandra Bullock igazán kiváló ügyvéd a Két hét múlva örökké filmben. Rámenős, okos, talpraesett és rendkívül elszánt, ám nincs valami sok barátja. Kollégái nem kedvelik, főnöke, Hugh Grant is akkor szereti meg, amikor meglátja emberi oldalát, a csetlő-botló Sandrát. A cégek elvárják, hogy jó csapattag legyél, ezért ne felejtsd el megemlíteni az előző munkahelyeden szerzett céges, társasági tapasztalataidat. Jó, ha látják, hogy kiválóan tudsz összhangban dolgozni, ezért jól kijössz majd munkatársaiddal.

Előfordul, hogy senki sem hisz benne, hogy képes lehetsz elérni azt, amit kitűztél magadnak, mert másmilyennek gondolnak. Ilyenkor meríts erőt Doktor Szöszi történetéből, akinek nem kell a szomszédba mennie önbizalomért. Ő tudja, hogy mit akar, és el is éri azt. Legyél te is ilyen céltudatos: kápráztasd el fantasztikus személyiségeddel leendő munkaadódat!

Ezt is szeretjük