Hogyan lehetsz te a tanár kedvence anélkül, hogy stréber lennél?
Nem kell kifogástalan mintadiáknak lenned ahhoz, hogy a tanár kedveljen és elismerjen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon megnehezítheti az iskolai létedet, ha úgy érzed, feszültség van közted és a tanár között. Te is tehetsz azért, hogy ez megváltozzon, és még csak nem is kell hozzá színötös tanulónak lenni, vagy erőn felül teljesíteni.

Elmondjuk, melyek azok az apróságok, amelyekkel érezhetően javíthatod a pedagógus és közted lévő légkör minőségét.

Szorgalom

A legtöbb tanár kedveli az olyan diákokat, akik időben és legjobb képességeik szerint végzik el a rájuk kiszabott feladatokat. A szorgalom nagy erény, aminek nemcsak az iskolában, de a későbbi életedben is nagy hasznát veszed, ezért nem csupán a tanár véleménye miatt fontos, hogy meglegyen benned.

Ne csak azért tanulj, hogy bevágódj a tanárnál, hiszen a te eredményeiddel és a te tudásoddal te magad fogsz együtt élni, de tény, hogy ha nem lustulsz el és nem keresed mindenben a kiskapukat, pozitív megítélésben lesz részed - és nem alaptalanul.

A szorgalom nem azt jelenti, hogy minden lehetséges dolgot elvállalsz, és elhalmozod magad plusz feladatokkal, szakkörökkel és különórákkal, hanem azt, hogy az alapelvárásoknak megfelelően, a lehető legjobb tudásod szerint, a megadott határidőre teljesíted a kötelességeidet.

Tisztelet

Ha egy tanár megadja neked a tiszteletet, neked is úgy kell hozzáállnod, és tiszteletteljesen kell viselkedned vele. Ezt érezni fogja, és továbbra is úgy kezel majd, ahogyan az helyes. Ha azonban szemtelen vagy a pedagógussal, és látja rajtad, hogy nem a szíved csücske, az benne is nyomokat fog hagyni.

Persze előfordulhat, hogy nem szimpatikus a nevelő, de fontos, hogy ez ne befolyásoljon, hiszen, ha ő tisztel téged, te nem teheted meg, hogy másképpen bánsz vele. Ő a tanár, aki azt a hivatást választotta, hogy a diáknak - vagyis neked - átadja a tudását, te pedig azért vagy ott, hogy ezt befogadd.

Őszinteség

Mivel az időd nagy részét az iskolában töltöd, a tanárok egyfajta második szülőként is funkcionálnak. Ezért nagyon fontos, hogy legyen bizalmad a pedagógus felé, és ne félj hozzá fordulni, ha valami probléma adódik. Emellett az őszinteségre is figyelned kell, mert ha átvered a tanárt, neki egy darabig biztos, hogy nem lesz bizalma feléd.

Mint mindenki, a tanárok is jobban értékelik a fájdalmas igazságot, mintha mindenféle átlátszó füllentéssel vagy hazugsággal próbálnád megvezetni őt. Ezért, ha őszinte, tiszteletteljes és szorgalmas vagy, nem lehet probléma, és előkelő helyet foglalsz majd el a pedagógus szívében.

Ezt is szeretjük